En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Sense categoria

Diana Riba: "PP, Vox i Ciutadans han estat apretant els eurodiputats"

Diana Riba, sobre els eurodiputats que han vingut a Catalunya per analitzar la immersió lingüística: "PP, Vox i Ciutadans els han apretat"

20 desembre 2023

Comparteix
Diana Riba, sobre els eurodiputats que han vingut a Catalunya per analitzar la immersió lingüística: "PP, Vox i Ciutadans els han estat apretant" / ACN

És una de les polèmiques de la setmana. La missió d’eurodiputats que han visitat Catalunya per analitzar el sistema d’immersió lingüística a l’escola catalana. Una missió encapçalada per l'eurodiputada popular Dolors Montserrat i formada per nou membres, majoritàriament de la dreta, l’extrema dreta i el grup liberal. De fet, l’única diputada de la missió que no pertany a la dreta o l'ultradreta és Diana Riba. L’eurodiputada d’Esquerra Republicana de Catalunya ha enviat una carta urgent a Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu, denunciantel funcionament irregular d'aquesta missió aquest dimecres.

En una entrevista al 'Fabricació Pròpia' de Ràdio Estel, l'eurodiptada republicana denuncia la posició esbiaixada sobre l’educació catalana que tenen aquests diputats i acusa PP, Ciutadans i Vox de pressionar-los per tenir aquesta visió partidista en la roda de premsa.

"PP, Vox i Ciutadans han estat apretant els eurodiputats per fer la roda de premsa de part"

Finalment, assegura que les conclusions de l'informe no serviran de res perquè la Comissió Europea no té competències sobre el model lingüístic educatiu a Catalunya. Per això, diu que l'únic que han pogut fer els eurodiputats d'aquesta missió és "fer campanya a Catalunya i l'Estat Espanyol" contra la immersió linguística. Davant d’aquesta falta de competències, Diana Riba creu que és una irresponsabilitat que s’hagi tirat endavant la missió per l’elevat cost econòmic que ha comportat.

Diana Riba, sobre els eurodiputats: "PP, Vox i C's els han apretat"

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció