En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Diari del Papa: Francesc denuncia "la persecució dels cristians amb el silenci còmplice de moltes potències mundials"

El Papa Francesc ha concelebrat l’Eucaristia aquest dilluns al matí amb el nou Patriarca de Silícia dels Armenis, Gregori Pere XX, a qui havia concedit…

7 setembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha concelebrat l’Eucaristia aquest dilluns al matí amb el nou Patriarca de Silícia dels Armenis, Gregori Pere XX, a qui havia concedit el 20 juliol passat la comunió en una mateixa Església, demanada pel mateix patriarca. Entre els concelebrants també hi havia Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, i tots els bisbes de l’Església patriarcal armènia catòlica. En la seva homilia, el Sant Pare ha recordat els cristians perseguits encara avui, "fins i tot més que en els primers temps, i a més amb el silenci còmplice de moltes de les potències mundials que podrien aturar aquesta persecució", ha conclòs. Francesc ha recordat la persecució precisament del poble armeni, "la primera nació convertida al cristianisme".
D'altra banda, el ressò de la crida feta diumenge pel pontífex, demanant que totes les parròquies i diòcesis acollida per als refugiats, s’ha estès per tot el món tant en l’àmbit de l’Església com en governs i entitats. I entre els gestos concrets, per exemple, el govern de la Generalitat ha anunciat aquest matix dilluns que Catalunya acollirà els propers mesos unes 2.000 persones que fugen de les guerres que afecten el Pròxim Orient, sobretot la de Síria. La qüestió també ha estat present aquest matí a Barcelona, on s’ha presentat un document titulat Acollir el foraster, la tercera publicació del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. L’escrit explora el valor de l’hospitalitat com una actitud ètica i esporitual pròpia de les grans tradicions religioses. En l’acte, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba, han coincidit a l’hora de destacar la importància de no quedar-se en la denúncia de les situacions dels refugiats o en declaracions sobre el valor de l’acollida, sinó que cal actuar per ajudar aquestes persones.
El Papa va recordar diumenge també el testimoni de Fidela, Josefa i Facunda, les tres religioses de Sant Josep de Girona beatificades dissabte a la catedral gironina, en una cerimònia que transmetia en directe Ràdio Estel i que era presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants. En recordar la tasca de les tres germanes a favor dels malalts, Francesc va dir que el seu exemple d’entrega i amor és un antídot contra les persecucions actuals per causa de la fe. Francesc ha tingut també en les últimes hores un record per als pobles africans i per als seus habitants, que viuen amb intensitat aquests dies els XI Jocs Africans. Ha recordat que el continent viu la competició i la festa esportiva, que es fa a la República Democràtica del Congo, com una autèntica escola de valors i de progrés davant les dificultats.
Finalment, destaquem que el Sant Pare ha rebut aquest dilluns al matí en audiència 40 prelats de la Conferència Episcopal de Portugal que es trobren a Roma en visita ''ad Limina ''. D’altra banda, aquest dimarts, a les 12 del migdia, es farà, a l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, la presentació de les dues Cartes ''motu proprio'' del Papa Francesc Mitis Iudex Dominus Iesus i Mitis et misericors Iesus sobre la reforma del procés canònic per a les causes de declaració de nul•litat de matrimoni, respectivament en el Codi de Dret canònic i en el Codi dels Cànons de les Esglésies Orientals.
Es pot escoltar aquí tota l'edició de Diari del Papa corresponent al dilluns 7 de setembre.
EL SANT PARE, EN LES ÚLTIMES HORES A LA PREMSA MUNDIAL
UNIVISIÓN (televisió en castellà més gran dels Estats Units)
Diari argentí CLARÍN
Diari ABC

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció