En directe

Sense distància

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Digitalització d’una part dels incunables de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona

Ladigitalització d’una part dels incunables que custodia la Biblioteca PúblicaEpiscopal del Seminari de Barcelona (BPEB) ja és una realitat. Així ho haanunciat la mateixa BPEB…

19 octubre 2018

Redacció

Comparteix

Ladigitalització d’una part dels incunables que custodia la Biblioteca PúblicaEpiscopal del Seminari de Barcelona (BPEB) ja és una realitat. Així ho haanunciat la mateixa BPEB en un comunicat, on explica que 20 dels 95 incunablesque conserva la Biblioteca estan ja disponibles a la Memòria Digital de Catalunya.

Elperíode cronològic que abracen aquests incunables va del 1472 al 1502, i vanser impresos a diferents ciutats europees com Basilea, Venècia, Bolonya, oBarcelona, entre d’altres. D’entre les peces més destacades s’hi poden trobar unaNaturalis Historia de Plini el Vell,impresa a Venècia el 1472, o dues obres de sant Agustí, bisbe d’Hipona: unes Meditationes impreses també a Venècia el1484; i un exemplar de De Civitate Dei,imprès a Basilea el 1489.

Comha explicat la BPEB, la digitalització s’ha pogut fer gràcies a una subvenciódel Ministeri de Cultura del govern espanyol, que ha permès que la Bibliotecareafirmi el seu compromís amb la Memòria Digital de Catalunya i que ara tothomque ho vulgui pugui accedir a aquestes peces fins ara inèdites.

Laresta de la informació relacionada amb aquests incunables es pot consultar a lapàgina web de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona: bibliotecaepiscopalbcn.org.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció