En directe

La Caravana

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Digitalització d’una part dels incunables de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona

Ladigitalització d’una part dels incunables que custodia la Biblioteca PúblicaEpiscopal del Seminari de Barcelona (BPEB) ja és una realitat. Així ho haanunciat la mateixa BPEB…

19 octubre 2018

Redacció

Comparteix

Ladigitalització d’una part dels incunables que custodia la Biblioteca PúblicaEpiscopal del Seminari de Barcelona (BPEB) ja és una realitat. Així ho haanunciat la mateixa BPEB en un comunicat, on explica que 20 dels 95 incunablesque conserva la Biblioteca estan ja disponibles a la Memòria Digital de Catalunya.

Elperíode cronològic que abracen aquests incunables va del 1472 al 1502, i vanser impresos a diferents ciutats europees com Basilea, Venècia, Bolonya, oBarcelona, entre d’altres. D’entre les peces més destacades s’hi poden trobar unaNaturalis Historia de Plini el Vell,impresa a Venècia el 1472, o dues obres de sant Agustí, bisbe d’Hipona: unes Meditationes impreses també a Venècia el1484; i un exemplar de De Civitate Dei,imprès a Basilea el 1489.

Comha explicat la BPEB, la digitalització s’ha pogut fer gràcies a una subvenciódel Ministeri de Cultura del govern espanyol, que ha permès que la Bibliotecareafirmi el seu compromís amb la Memòria Digital de Catalunya i que ara tothomque ho vulgui pugui accedir a aquestes peces fins ara inèdites.

Laresta de la informació relacionada amb aquests incunables es pot consultar a lapàgina web de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona: bibliotecaepiscopalbcn.org.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció