En directe

Camins

SOCIETAT

“Dins i fora de la carretera, tots hem de respectar els altres”

Esteve Rifà, bomber i col·laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, Roberto Labandera, exportaveu socialista de Territori al Parlament, i Josep Lluís…

8 juliol 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Esteve Rifà, bomber i col·laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, Roberto Labandera, exportaveu socialista de Territori al Parlament, i Josep Lluís Fernández, capellà dels Bombers i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l’actualitat, la situació del trànsit de vehicles, una realitat del nostre temps que ens connecta amb el descans, el benestar i la mobilitat, però també amb la tragèdia, les ferides i la mort. Labandera ha explicat que “encara hi ha gent que té una assegurança de transport públic, perquè en són usuaris molt freqüents”, com és el seu cas. Rifà ha apuntat que “s’està treballant per assolir la xifra de zero morts a les carreteres, però és molt difícil”, i que “anem amb massa poc temps a la carretera”.
En un altre moment, Labandera ha afegit que “la cultura de la urgència és cultura de la violència”, i ha comentat igualment que “hem de pensar en una vida més tranquil·la, amb més temps, per no córrer a la via pública”. L’exportaveu socialista ha destacat que “molts dels accidents amb sinistralitat es produeixen en carreteres fora de les autopistes”. També ha apuntat que “el cost global d’un accident de trànsit és molt elevat, i l’ha d’assumir l’administració pública”. En aquesta línia, Rifà ha comentat que “els accidents representen un cost econòmic brutal”. D’altra banda, Rifà ha recordat que “tots tenim l'obligació, dins i fora de la carretera, de respectar els altres, siguin els qui siguin”.  A més, ha comentat que “cal respectar les normes de trànsit de tot arreu i de tots els països”. Labandera també ha comentat que “cal endurir alguns punts del codi de circulació per a fer front a nous perills, com ara el mòbil”, i que “el països que han reduït la mortalitat a la carretera han regulat abans la velocitat permesa a les vies”.


És pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat  d'aquest dilluns 8 de juliol.

El trànsit de vehicles és una realitat del nostre temps que ens connecta amb el descans, el benestar i la mobilitat, però també amb la tragèdia, les ferides i la mort. L’Església ha celebrat aquest diumenge la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit el lema “Fes als altres tot allò que vols que et facin a tu” (frase del capítol 6 de l’evangeli de Lluc), com també viurà dimecres un dia especial, que és la festa de Sant Cristòfol, amb les tradicionals benediccions de cotxes i motos. Aquest 2019, des de l’1 de gener fins al 30 de juny, 79 persones han mort en 76 accidents mortals a les carreteres catalanes.
El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% en relació amb el mateix període de l’any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera. Les precaucions són més necessàries que mai, no només per les xifres de víctimes i ferits, sinó pel fet que la societat comparteix uns espais comuns on els imprevistos són constants. Quan anem a peu, quan ens desplacem en cotxe o moto o quan ens trobem en un transport públic, hem de ser ben conscient que la protecció de la nostra pròpia vida i la dels altres sempre és la prioritat número u.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció