En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

“Dins i fora de la carretera, tots hem de respectar els altres”

Esteve Rifà, bomber i col·laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, Roberto Labandera, exportaveu socialista de Territori al Parlament, i Josep Lluís…

8 juliol 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Esteve Rifà, bomber i col·laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, Roberto Labandera, exportaveu socialista de Territori al Parlament, i Josep Lluís Fernández, capellà dels Bombers i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l’actualitat, la situació del trànsit de vehicles, una realitat del nostre temps que ens connecta amb el descans, el benestar i la mobilitat, però també amb la tragèdia, les ferides i la mort. Labandera ha explicat que “encara hi ha gent que té una assegurança de transport públic, perquè en són usuaris molt freqüents”, com és el seu cas. Rifà ha apuntat que “s’està treballant per assolir la xifra de zero morts a les carreteres, però és molt difícil”, i que “anem amb massa poc temps a la carretera”.
En un altre moment, Labandera ha afegit que “la cultura de la urgència és cultura de la violència”, i ha comentat igualment que “hem de pensar en una vida més tranquil·la, amb més temps, per no córrer a la via pública”. L’exportaveu socialista ha destacat que “molts dels accidents amb sinistralitat es produeixen en carreteres fora de les autopistes”. També ha apuntat que “el cost global d’un accident de trànsit és molt elevat, i l’ha d’assumir l’administració pública”. En aquesta línia, Rifà ha comentat que “els accidents representen un cost econòmic brutal”. D’altra banda, Rifà ha recordat que “tots tenim l'obligació, dins i fora de la carretera, de respectar els altres, siguin els qui siguin”.  A més, ha comentat que “cal respectar les normes de trànsit de tot arreu i de tots els països”. Labandera també ha comentat que “cal endurir alguns punts del codi de circulació per a fer front a nous perills, com ara el mòbil”, i que “el països que han reduït la mortalitat a la carretera han regulat abans la velocitat permesa a les vies”.


És pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat  d'aquest dilluns 8 de juliol.

El trànsit de vehicles és una realitat del nostre temps que ens connecta amb el descans, el benestar i la mobilitat, però també amb la tragèdia, les ferides i la mort. L’Església ha celebrat aquest diumenge la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit el lema “Fes als altres tot allò que vols que et facin a tu” (frase del capítol 6 de l’evangeli de Lluc), com també viurà dimecres un dia especial, que és la festa de Sant Cristòfol, amb les tradicionals benediccions de cotxes i motos. Aquest 2019, des de l’1 de gener fins al 30 de juny, 79 persones han mort en 76 accidents mortals a les carreteres catalanes.
El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% en relació amb el mateix període de l’any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera. Les precaucions són més necessàries que mai, no només per les xifres de víctimes i ferits, sinó pel fet que la societat comparteix uns espais comuns on els imprevistos són constants. Quan anem a peu, quan ens desplacem en cotxe o moto o quan ens trobem en un transport públic, hem de ser ben conscient que la protecció de la nostra pròpia vida i la dels altres sempre és la prioritat número u.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció