En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Diumenge 22, concert de Setmana Santa a la Catedral de Lleida, amb missatge de "llum i esperança" basat en Santa Teresa

Raigs de llum i d'esperança és el títol del Concert de Setmana Santa que prepara aquest any el Petit Cor de la Catedral de Lleida…

11 març 2015

Redacció

Comparteix
Raigs de llum i d'esperança és el títol del Concert de Setmana Santa que prepara aquest any el Petit Cor de la Catedral de Lleida i el seu director i mestre de capella de la seu ilerdenca, Joaquim Mesalles. Serà un concert a la Catedral Nova de la capital del Segrià, programat per al diumenge 22 de març a les 20.30 hores. Joaquim Mesalles ha explicat aquest dimecres, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "aquest any el missatge espiritual, en la línia del que s'ofereix cada any en el concert, es basa en els raigs de llum i esperança que ens falten després dels anys de crisi que portem, perquè invocar Déu i la Mare de Déu és el gran remei".
D'altra banda, en la mateixa entrevista, el prior dels carmelites descalços de Lleida, Jesús Sans, ha recordat que "març és el mes de referència del cinquè centenari, motiu pel qual el concert representa un gran estímul". Sans ha anunciat també que el dissabte 28 es farà una trobada de la família teresiana a Montserrat, com a culminació d'una setmana en què també es faran diverses xerrades, especialment els dies 25, 26 i 27.
El director del Petit Cor de la Catedral de Lleida ha explicat que "hi haurà una primera part, en el concert, en què les corals cantaran diversos fragments de música religiosa". A més, el grup coral lleidatà "hi introduirà un seguit de cants lligats a les poesies i als textos de Teresa de Jesús, entre ells el conegut Nada te turbe de Taizé, Véante mis ojos, el místic Vivo sin vivir en mí i A la profesión", ha afegit. Aquests textos han estat musicats pel mateix Joaquim Mesalles. Jesús Sans, per la seva banda, ha dit que "la música és l'art més profund del cor, i precisament Teresa de Jesús, que era mestra de pregària perquè parlava des del cor, ens ajuda a revitalitzar el mateix enamorament de Jesús que ella tenia".
Joaquim Mesalles ha destacat que la intenció és que el concert sigui com un pregó musicat de Setmana Santa on "els participants s'ho passin molt bé, amb la presència de la coral de Fraga i les de Juneda i les Borges Blanques", a més de l'amfitriona. El mestre de capella ha anunciat, a més, "el Diumenge de Rams, dia 29, el concert es repetirà a les 18.00 hores a Fraga, des de la voluntat d'implicar les corals en tot un missatge i un projecte comuns".
Es pot escoltar aquí (minut 26'00") tota la conversa amb Joaquim Mesalles i Jesús Sans.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció