En directe

El rosari

RÀDIO ESTEL

Duran assegura que Unió serà molt útil al Congrés: "Espanya necessita un canvi, nova transició i nou encaix de Catalunya"

Josep Antoni Duran i Lleida s’ha mostrat molt optimista, aquest divendres, de cara a les eleccions generals del 20 de desembre. El candidat i president…

11 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Josep Antoni Duran i Lleida s’ha mostrat molt optimista, aquest divendres, de cara a les eleccions generals del 20 de desembre. El candidat i president d’Unió Democràtica ha destacat, en una entrevista al programa El mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, que el problema principal és el que hi ha entre Catalunya i l’Estat. En aquesta línia, ha proposat "diàleg amb Espanya", alhora que ha defensat “un reconeixement a la Constitució de la llengua i la cultura catalana”, per part de l’Estat espanyol. Duran i Lleida ha dit que el seu partit “no és partidari de la independència” i que “ni Espanya ni la Unió Europea negociaran sobre aquesta qüestió”.
Un altre tema important que afecta tant Espanya com Catalunya és, segons ha subratllat el dirigent democristià, la crisi económica. Davant aquest problema, Unió proposa “crear ocupació, generar feina, ajudar a les petites i mitjanes empreses i donar suport a la familia, ja que la familia és el motor del benestar”. Sobre aquests principals reptes, Duran i Lleida ha afegit que “els pares són qui ha de triar l’escola dels fills”, alhora que ha comentat que el sistema de llibertat, amb convivència entre escola pública i centres concertats, “permet oferir, com planteja Unió, una escola de qualitat”.
Una de les altres propostes de la formació democristiana és “un pla de lluita contra la pobresa en què caldria destinar més diners”. Josep Antoni Duran i Lleida ha qualificat l’ideari d’Unió de plantejament “humanista cristià i a favor de la vida i de la família,  així com també del matrimoni entre home i dona, tot i que respecta la unió entre homosexuals, però una unió que no pot ser considerada matrimoni”
Sobre les diferències amb la resta partits polítics que es presenten a aquestes eleccions, el líder d’Unió Democràtica ha dit que els votants de Junts pel Sí “s’han adonat que el seu vot només anava destinat a temes d’independència”, i ha expressat la seva confiança davant la possibilitat que “molts votants del que abans era CIU confiïn en Unió el 20 de desembre”. Sobre els seus antics socis, ha dit que el 9N “va trencar el principi de legalitat i crea inseguretat jurídica”. Sobre la CUP, Duran i Lleida ha dit que la seva formació, “tot respectant les idees, no comparteix el seu model econòmic, d’anarquia política i de trencament amb la llibertat d’educació” i que no està tampoc d’acord amb el possible pacte que pugui haver-hi amb Junts pel Sí. 
Sobre la campanya electoral dels diferents partits polítics, Duran i Lleida entén que els partits emergents han agafat un gran impuls a causa dels errors que han comès les altres formacions. El líder d’Unió reconeix que “totes les forces polítiques tenen responsabilitat en temes de corrupció”, i han de seguir lluitant per combatre-la. Ha qualificat de “discurs triomfalista” el balanç que fa el PP ja que, “tot i que hem sortit de la crisi i no totes les decisions del govern espanyol actual han estat dolentes, Espanya necessita un canvi, una nova transició i un nou encaix de Catalunya”.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 14'30") l'entrevista a Duran i Lleida.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció