En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Duran assegura que Unió serà molt útil al Congrés: "Espanya necessita un canvi, nova transició i nou encaix de Catalunya"

Josep Antoni Duran i Lleida s’ha mostrat molt optimista, aquest divendres, de cara a les eleccions generals del 20 de desembre. El candidat i president…

11 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Josep Antoni Duran i Lleida s’ha mostrat molt optimista, aquest divendres, de cara a les eleccions generals del 20 de desembre. El candidat i president d’Unió Democràtica ha destacat, en una entrevista al programa El mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, que el problema principal és el que hi ha entre Catalunya i l’Estat. En aquesta línia, ha proposat "diàleg amb Espanya", alhora que ha defensat “un reconeixement a la Constitució de la llengua i la cultura catalana”, per part de l’Estat espanyol. Duran i Lleida ha dit que el seu partit “no és partidari de la independència” i que “ni Espanya ni la Unió Europea negociaran sobre aquesta qüestió”.
Un altre tema important que afecta tant Espanya com Catalunya és, segons ha subratllat el dirigent democristià, la crisi económica. Davant aquest problema, Unió proposa “crear ocupació, generar feina, ajudar a les petites i mitjanes empreses i donar suport a la familia, ja que la familia és el motor del benestar”. Sobre aquests principals reptes, Duran i Lleida ha afegit que “els pares són qui ha de triar l’escola dels fills”, alhora que ha comentat que el sistema de llibertat, amb convivència entre escola pública i centres concertats, “permet oferir, com planteja Unió, una escola de qualitat”.
Una de les altres propostes de la formació democristiana és “un pla de lluita contra la pobresa en què caldria destinar més diners”. Josep Antoni Duran i Lleida ha qualificat l’ideari d’Unió de plantejament “humanista cristià i a favor de la vida i de la família,  així com també del matrimoni entre home i dona, tot i que respecta la unió entre homosexuals, però una unió que no pot ser considerada matrimoni”
Sobre les diferències amb la resta partits polítics que es presenten a aquestes eleccions, el líder d’Unió Democràtica ha dit que els votants de Junts pel Sí “s’han adonat que el seu vot només anava destinat a temes d’independència”, i ha expressat la seva confiança davant la possibilitat que “molts votants del que abans era CIU confiïn en Unió el 20 de desembre”. Sobre els seus antics socis, ha dit que el 9N “va trencar el principi de legalitat i crea inseguretat jurídica”. Sobre la CUP, Duran i Lleida ha dit que la seva formació, “tot respectant les idees, no comparteix el seu model econòmic, d’anarquia política i de trencament amb la llibertat d’educació” i que no està tampoc d’acord amb el possible pacte que pugui haver-hi amb Junts pel Sí. 
Sobre la campanya electoral dels diferents partits polítics, Duran i Lleida entén que els partits emergents han agafat un gran impuls a causa dels errors que han comès les altres formacions. El líder d’Unió reconeix que “totes les forces polítiques tenen responsabilitat en temes de corrupció”, i han de seguir lluitant per combatre-la. Ha qualificat de “discurs triomfalista” el balanç que fa el PP ja que, “tot i que hem sortit de la crisi i no totes les decisions del govern espanyol actual han estat dolentes, Espanya necessita un canvi, una nova transició i un nou encaix de Catalunya”.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 14'30") l'entrevista a Duran i Lleida.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció