En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

E-Cristians: "Cap fred i cor cristià"

L'associació E-Cristians ha fet pública una declaració arran de l'atemptat a Normandia on mostra "dolor i inquietud" però també demana allunyar qualsevol sentiment de venjança:…

28 juliol 2016

Redacció

Comparteix

L'associació E-Cristians ha fet pública una declaració arran de l'atemptat a Normandia on mostra "dolor i inquietud" però també demana allunyar qualsevol sentiment de venjança: "Europa necessita mantenir més que mai el cap fred i el cor cristià, altrament cometrem errors terribles, i ens comportarem d'una manera que ens allunya de la fe."

E-Cristians recorda que els cristians són perseguits i massacrats pel Daesh des de fa anys i que també "els musulmans pateixen contínuament atemptats atroços".

La declaració insisteix en el fet de tenir el "cap fred" i apel·la a l'experiència recent de la nostra història: als anys seixanta i setanta Europa va patir "terrorisme propi i important". D'aquesta manera subratlla l'actuació de les Brigades Roges a Itàlia, la Fracció de l'Exèrcit Roig a Alemanya o les matances d'ETA.

E-Cristians deixa clar que "no és la primera vegada que el terrorisme ens amenaça; ni tan sols és la pitjor". I afegeix: "Els portadors de la mort van ser derrotats per les institucions d'una societat que va saber mantenir-se en la democràcia, que no va apel·lar a solucions fora de la lògica del dret, que no va acudir a populismes ni nacionalismes xovinistes."

Per això, un cop més torna a insistir a mantenir el cap fred, "sense caure en temors i histerismes, que actuem amb normalitat, que confiem en les institucions. (...) Apel·lem a la solidesa de la normalitat. El terrorisme només és perillós quan aconsegueix propagar el terror, fracassa quan no ho aconsegueix".

Des d'E-Cristians s'apunta que "som soldats pacífics en aquesta guerra i la nostra contribució és la que dóna la victòria".

El comunicat també fa una denúncia molt clara: "El Daesh ha crescut perquè els Estats Units, Europa, han estat complaents amb ell i els que en principi els alimentaven, encara que després hagin retirat la mà." I, fins i tot, diu noms: Aràbia Saudita, Qatar i Turquia. Per això, afirma que "els governs dels Estats Units i d'Europa han contret una greu responsabilitat que han d'assumir i reparar".

Finalment, E-Cristians posa en relleu que no seria just culpabilitzar els musulmans pels actes del Daesh, "perquè ells també ho pateixen" i "perquè no té res a veure". Així, demana que "més que mai hem de treballar amb els musulmans, des de la nostra realitat i testimoni cristià, i com a membres, uns i altres, de la fraternitat humana".

Per llegir tot el comunicat cliqueu aquí.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024