En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

E-Cristians: "Cap fred i cor cristià"

L'associació E-Cristians ha fet pública una declaració arran de l'atemptat a Normandia on mostra "dolor i inquietud" però també demana allunyar qualsevol sentiment de venjança:…

28 juliol 2016

Redacció

Comparteix

L'associació E-Cristians ha fet pública una declaració arran de l'atemptat a Normandia on mostra "dolor i inquietud" però també demana allunyar qualsevol sentiment de venjança: "Europa necessita mantenir més que mai el cap fred i el cor cristià, altrament cometrem errors terribles, i ens comportarem d'una manera que ens allunya de la fe."

E-Cristians recorda que els cristians són perseguits i massacrats pel Daesh des de fa anys i que també "els musulmans pateixen contínuament atemptats atroços".

La declaració insisteix en el fet de tenir el "cap fred" i apel·la a l'experiència recent de la nostra història: als anys seixanta i setanta Europa va patir "terrorisme propi i important". D'aquesta manera subratlla l'actuació de les Brigades Roges a Itàlia, la Fracció de l'Exèrcit Roig a Alemanya o les matances d'ETA.

E-Cristians deixa clar que "no és la primera vegada que el terrorisme ens amenaça; ni tan sols és la pitjor". I afegeix: "Els portadors de la mort van ser derrotats per les institucions d'una societat que va saber mantenir-se en la democràcia, que no va apel·lar a solucions fora de la lògica del dret, que no va acudir a populismes ni nacionalismes xovinistes."

Per això, un cop més torna a insistir a mantenir el cap fred, "sense caure en temors i histerismes, que actuem amb normalitat, que confiem en les institucions. (...) Apel·lem a la solidesa de la normalitat. El terrorisme només és perillós quan aconsegueix propagar el terror, fracassa quan no ho aconsegueix".

Des d'E-Cristians s'apunta que "som soldats pacífics en aquesta guerra i la nostra contribució és la que dóna la victòria".

El comunicat també fa una denúncia molt clara: "El Daesh ha crescut perquè els Estats Units, Europa, han estat complaents amb ell i els que en principi els alimentaven, encara que després hagin retirat la mà." I, fins i tot, diu noms: Aràbia Saudita, Qatar i Turquia. Per això, afirma que "els governs dels Estats Units i d'Europa han contret una greu responsabilitat que han d'assumir i reparar".

Finalment, E-Cristians posa en relleu que no seria just culpabilitzar els musulmans pels actes del Daesh, "perquè ells també ho pateixen" i "perquè no té res a veure". Així, demana que "més que mai hem de treballar amb els musulmans, des de la nostra realitat i testimoni cristià, i com a membres, uns i altres, de la fraternitat humana".

Per llegir tot el comunicat cliqueu aquí.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció