En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Eduard Arruga, president del Banc dels Aliments de Barcelona, fa una crida perquè augmentin els voluntaris del Gran Recapte

El pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha començat a tractar aquest dilluns la qüestió de la…

17 novembre 2014

Comparteix
El pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha començat a tractar aquest dilluns la qüestió de la feina de les organitzacions que treballen amb l’objectiu de suplir les mancances de l’Administració en matèria social. Com a primer testimoni de la setmana, ens ha acompanyat Eduard Arruga, president del Banc dels Aliments de Barcelona i un dels impulsors del Gran Recapte d’enguany, que se celebrarà els dies 28 i 29 de novembre. Arruga ha explicat que el format d'aquesta activitat no canvia en relació amb les anteriors edicions, però ha aclarit que aquest any l’objectiu és “incrementar el volum d’aliments recollit el 2013, perquè la demanda augmenta i el nombre de persones que pateixen precarietat alimentària a casa nostra segueix creixent”.
Eduard Arruga també ha destacat que la iniciativa, més enllà de recaptar aliments per a les persones que ho necessiten, també té la voluntat que augmenti “la sensibilització ciutadana, perquè tothom s' adoni que a casa nostra tenim veïns que pateixen precarietat alimentària”. El president del Banc dels Aliments de Barcelona ha recordat la importància de mantenir aquest caliu durant tot l’any, perquè “les persones no només passen gana una setmana, sinó que cal un treball continuat”. D’altra banda, ha volgut fer una crida “perquè s’apunti com a voluntari tothom que vulgui ajudar durant aquests dos dies, a través del web del Gran Recapte o posant-se en contacte amb alguna entitat benèfica on hi hagi repartiment de productes per als Bancs d’Aliments”
Sobre la inversió en polítiques socials, Eduard Arruga ha valorat sobretot “el suport i l’ajut institucional” rebut per part de la Conselleria de Benestar Social i Família, alhora que ha afegit que “això no s’acaba aquí”, que han d’augmentar els ajuts i que la política social ha de ser més activa. “Creiem que pot ser-ho”, ha conclòs. 
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista a Eduard Arruga (des del minut 32'40").

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció