En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Eduard López (ERC): "La independència, sobretot per bastir un benestar social que mereix la gent del país"

Ja saps a quin partit votaràs el dia 24 de Maig? Participa a l’enquesta Amb Eduard López, vicesecretari general de coordinació i territori d'ERC, hem parlat…

12 maig 2015

Redacció

Comparteix
Ja saps a quin partit votaràs el dia 24 de Maig? Participa a l’enquesta
Amb Eduard López, vicesecretari general de coordinació i territori d'ERC, hem parlat del programa electoral del seu partit. 
Esquerra es presenta amb 715 llistes. Ara estan a uns 500 municipis. L'objectiu: "Augmentar la presència i reforçar-la a llocs on ja estem representats, i recuperar la presència a les zones metropolitanes que és on no vàrem obtenir representació en les anteriors eleccions". Eduard López entén que les Municipals estan condiciones per les Autonòmiques: "Són important pel procés".
La recepta per lluitar contra la corrupció, indicava Lópezés "millorar la normativa vigent sobre finançament dels partits i els mecanismes de control intern de les mateixes forces. Nosaltres tenim una cultura política que l'afavoreix molt, i som un partit amb un expedient impolut". El membre d'Esquerra ha afegit: "Ha d'haver una penalització per part de l'electoral dels partits corruptes".
La independència, ha explicat López, és una manera de garantir l'Estat de Benestar: "La independència per sobre de tot no: la independència sobretot per bastir un estat social que respongui als anhels i al que mereix la gent del país. No és una idea en el buit, és una proposta política profundament democràtica".
ERC no formaria govern contràries al sobiranisme i sí amb forces favorables al país: "Probablement assistirem a una multiplicació de forces polítiques, i per tant no és descartable que hi hagi casos que dues ni fins i tot tres forces polítiques puguin formar govern".
Escolta Eduard López (ERC) - minut 32

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció