En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Eduard López (ERC): "La independència, sobretot per bastir un benestar social que mereix la gent del país"

Ja saps a quin partit votaràs el dia 24 de Maig? Participa a l’enquesta Amb Eduard López, vicesecretari general de coordinació i territori d'ERC, hem parlat…

12 maig 2015

Redacció

Comparteix
Ja saps a quin partit votaràs el dia 24 de Maig? Participa a l’enquesta
Amb Eduard López, vicesecretari general de coordinació i territori d'ERC, hem parlat del programa electoral del seu partit. 
Esquerra es presenta amb 715 llistes. Ara estan a uns 500 municipis. L'objectiu: "Augmentar la presència i reforçar-la a llocs on ja estem representats, i recuperar la presència a les zones metropolitanes que és on no vàrem obtenir representació en les anteriors eleccions". Eduard López entén que les Municipals estan condiciones per les Autonòmiques: "Són important pel procés".
La recepta per lluitar contra la corrupció, indicava Lópezés "millorar la normativa vigent sobre finançament dels partits i els mecanismes de control intern de les mateixes forces. Nosaltres tenim una cultura política que l'afavoreix molt, i som un partit amb un expedient impolut". El membre d'Esquerra ha afegit: "Ha d'haver una penalització per part de l'electoral dels partits corruptes".
La independència, ha explicat López, és una manera de garantir l'Estat de Benestar: "La independència per sobre de tot no: la independència sobretot per bastir un estat social que respongui als anhels i al que mereix la gent del país. No és una idea en el buit, és una proposta política profundament democràtica".
ERC no formaria govern contràries al sobiranisme i sí amb forces favorables al país: "Probablement assistirem a una multiplicació de forces polítiques, i per tant no és descartable que hi hagi casos que dues ni fins i tot tres forces polítiques puguin formar govern".
Escolta Eduard López (ERC) - minut 32

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció