En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Eduard López (ERC): "La independència, sobretot per bastir un benestar social que mereix la gent del país"

Ja saps a quin partit votaràs el dia 24 de Maig? Participa a l’enquesta Amb Eduard López, vicesecretari general de coordinació i territori d'ERC, hem parlat…

12 maig 2015

Redacció

Comparteix
Ja saps a quin partit votaràs el dia 24 de Maig? Participa a l’enquesta
Amb Eduard López, vicesecretari general de coordinació i territori d'ERC, hem parlat del programa electoral del seu partit. 
Esquerra es presenta amb 715 llistes. Ara estan a uns 500 municipis. L'objectiu: "Augmentar la presència i reforçar-la a llocs on ja estem representats, i recuperar la presència a les zones metropolitanes que és on no vàrem obtenir representació en les anteriors eleccions". Eduard López entén que les Municipals estan condiciones per les Autonòmiques: "Són important pel procés".
La recepta per lluitar contra la corrupció, indicava Lópezés "millorar la normativa vigent sobre finançament dels partits i els mecanismes de control intern de les mateixes forces. Nosaltres tenim una cultura política que l'afavoreix molt, i som un partit amb un expedient impolut". El membre d'Esquerra ha afegit: "Ha d'haver una penalització per part de l'electoral dels partits corruptes".
La independència, ha explicat López, és una manera de garantir l'Estat de Benestar: "La independència per sobre de tot no: la independència sobretot per bastir un estat social que respongui als anhels i al que mereix la gent del país. No és una idea en el buit, és una proposta política profundament democràtica".
ERC no formaria govern contràries al sobiranisme i sí amb forces favorables al país: "Probablement assistirem a una multiplicació de forces polítiques, i per tant no és descartable que hi hagi casos que dues ni fins i tot tres forces polítiques puguin formar govern".
Escolta Eduard López (ERC) - minut 32

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció