En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“El 20S va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta”

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del…

20 setembre 2018

@OscarLlena

Comparteix

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del govern abans del referèndum i que va desencadenar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per recordar i parlar dels fets, hem estat amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC i amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.

Per a  Cruanyes, "El 20S va significar que la ciutadania s'indignava i es manifestava democràtica i pacíficament davant unes actuacions absurdes i injustificades". Ha afegit que arrel del 20S, "va crèixer una repressió política, una justícia que va saltar, va emprendre una bogeria per intentar parar aquest moviment i anul·lar-lo’". 

D’altra banda, hem parlat amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que ha defensat, sentint l’audio de Jordi Cuixart demanant calma, el pacifisme de l’independentisme:"sentim l'ADN de tot un moviment: la manera pacífica. Demostra la fermesa en les conviccions i de lluitar sempre des d'una posició pacífica". Segons Mauri, el 20S “era una operació d'Estat que ja estava escrita. Com no va existir la violència, se la va inventar. Va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta per enlloc”. 

Per tancar l'A Primera Hora, Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, ha presentat el número d’aquest diumenge dedicat a la festa de la Mercè. 

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció