En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

“El 20S va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta”

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del…

20 setembre 2018

@OscarLlena

Comparteix

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del govern abans del referèndum i que va desencadenar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per recordar i parlar dels fets, hem estat amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC i amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.

Per a  Cruanyes, "El 20S va significar que la ciutadania s'indignava i es manifestava democràtica i pacíficament davant unes actuacions absurdes i injustificades". Ha afegit que arrel del 20S, "va crèixer una repressió política, una justícia que va saltar, va emprendre una bogeria per intentar parar aquest moviment i anul·lar-lo’". 

D’altra banda, hem parlat amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que ha defensat, sentint l’audio de Jordi Cuixart demanant calma, el pacifisme de l’independentisme:"sentim l'ADN de tot un moviment: la manera pacífica. Demostra la fermesa en les conviccions i de lluitar sempre des d'una posició pacífica". Segons Mauri, el 20S “era una operació d'Estat que ja estava escrita. Com no va existir la violència, se la va inventar. Va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta per enlloc”. 

Per tancar l'A Primera Hora, Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, ha presentat el número d’aquest diumenge dedicat a la festa de la Mercè. 

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció