En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“El 20S va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta”

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del…

20 setembre 2018

@OscarLlena

Comparteix

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del govern abans del referèndum i que va desencadenar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per recordar i parlar dels fets, hem estat amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC i amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.

Per a  Cruanyes, "El 20S va significar que la ciutadania s'indignava i es manifestava democràtica i pacíficament davant unes actuacions absurdes i injustificades". Ha afegit que arrel del 20S, "va crèixer una repressió política, una justícia que va saltar, va emprendre una bogeria per intentar parar aquest moviment i anul·lar-lo’". 

D’altra banda, hem parlat amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que ha defensat, sentint l’audio de Jordi Cuixart demanant calma, el pacifisme de l’independentisme:"sentim l'ADN de tot un moviment: la manera pacífica. Demostra la fermesa en les conviccions i de lluitar sempre des d'una posició pacífica". Segons Mauri, el 20S “era una operació d'Estat que ja estava escrita. Com no va existir la violència, se la va inventar. Va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta per enlloc”. 

Per tancar l'A Primera Hora, Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, ha presentat el número d’aquest diumenge dedicat a la festa de la Mercè. 

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció