En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

El bisbe de Lleida diu que, en política i sempre, cal "purificar molt i no insultar ni menysprear el qui pensa diferent"

El nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha fet seu el contingut dels últims missatges dels bisbes de Catalunya sobre el moment polític i…

25 setembre 2015

Redacció

Comparteix

El nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha fet seu el contingut dels últims missatges dels bisbes de Catalunya sobre el moment polític i el procés electoral que viu Catalunya. "És evident que totes les opcions són legítimes, i els pastors volem estar sempre al costat del nostre poble, amb tothom", ha assegurat. En una entrevista a Ràdio Estel, el prelat alacantí ha recordat que "és molt important que tots ens respectem els uns als altres, també els dirigents polítics, ja que sempre es poden defensar les idees, però sense insultar o menysprear el qui pensa diferent i animant a estimar tothom". Com a conclusió, ha fet una crida a "purificar la relació amb els altres, començant pels bisbes i els sacerdots".

Sobre la presa de possessió i la celebració d'inici del seu ministeri el diumenge 20 de setembre, el nou bisbe de Lleida ha dit que se sent molt ben rebut i acollit. "Ja diumenge vaig veure un ambient que em va sorprendre positivament", ha comentat. Precisament en aquesta línia, Giménez Valls ha defensat que els bisbes, preveres i agents de pastoral, dins l'Església, "s'esforcin per servir des del somriure i l'alegria", alhora que ha afegit que demana, en les seves pregàries, "ajuda per al servei en cada moment i a totes les persones". "Al principi tenia molta preocupació en el dia de la presa de possessió, però després he vist com, segons anava saludant i coneixent tothom, podia estar més tranquil per la gent que ja feia coses abans d'arribar jo a Lleida, com també després quan acabi aquesta etapa", ha explicat.
Salvador Giménez Valls, d'altra banda, ha afirmat que els cristians "no només hem de viure interiorment o a la sagristia la nostra fe, sinó que aquesta fe s'ha de notar en les accions que s'han de fer i, per tant, ha de ser present al carrer". Ha destacat, a més, que "el fet que la col·lecta de diumenge passat fos per als refugiats ha estat motiu de felicitació". A nivell social, ha expressat el seu desig de seguir endavant "amb tots aquells projectes i manifestacions que s'han fet, amb agraïment al bisbe Piris per la seva preocupació per atendre els més desfavorits", en referència al projecte Llars del Seminari, anunciat a finals de 2012. En aquesta línia, ha valorat molt positivament la col·laboració de les institucions civils amb l'Església lleidatana, amb l'exemple de "l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que fa sentir molt a gust un pastor que arriba a una diòcesi, per col·laborar i fer un bon servei a la societat en general".
Sobre el litigi per les obres d'art de la Franja de Ponent, el nou bisbe de Lleida ha explicat que "era molt fàcil parlar-ne quan no existia la responsabilitat de pastor", i ha aclarit que ara s'ha adonat "que és un problema molt complex sobre el qual caldrà veure com s'afronta en diàleg amb la diòcesi de Barbastre-Montsó". A més, ha comentat també que "el tema no és només del bisbe, sinó que la responsabilitat està més diluïda".
Finalment, el bisbe de Lleida s'ha declarat "sorprès positivament pel fet que el Papa Francesc sigui tan ben rebut allà on va, com és el cas ara de Cuba i els Estats Units". En el mateix sentit, ha aclarit que "parlar de la pena de mort o denunciar allò que el Sant Pare creu que ha de denunciar"Salvador Giménez Valls va néixer a Muro d’Alcoi, a la província d’Alacant i a l’arxidiòcesi de València, el 31 de maig de 1948. Amb 67 anys, comença una nova etapa a la diòcesi de Lleida, després de 6 anys com a bisbe de Menorca. 
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista al bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció