En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

El bisbe de Riobamba (Equador) demana que, "passat l'impacte emocional del terratrèmol, es mantingui l'ajuda"

El bisbe de la diòcesi de Riobamba (Equador), Julio Parrilla, ha dit aquest dilluns que el país sud-americà està "colpit per la tragèdia que ha…

19 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El bisbe de la diòcesi de Riobamba (Equador), Julio Parrilla, ha dit aquest dilluns que el país sud-americà està "colpit per la tragèdia que ha afectat la costa, especialment les províncies d'Esmeraldas, Portoviejo i Babaoyos han quedat amb molta destrucció". En una entrevista al programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el també president de Càritas Equador ha destacat que "l'Església de l'Equador té, com a gran qualitat, la capacitat d'acompanyar el poble, que ara està patint molt, i no només amb la pregària, sinó també amb una bateria d'iniciatives per satisfer un munt". Julio Parrilla ha dit que "més de 100.000 persones hauran de ser ajudades, perquè s'han quedat sense casa, sense negocis i sense altres realitats".
Davant "una destrucció tan gran", segons el prelat, "Càritas Equador i les diòcesis estan tirant ja endavant moltes iniciatives de solidaritat, des de col·lectes fins a recollida de material, sobretot roba i aigua, i sempre des de la coordinació amb la societat civil, perquè interessa arribar a la gent". El bisbe de Riobamba ha explicat també que "la millor manera de solidaritzar-se amb l'Equador, mitjançant una ajuda econòmica, és contactar amb Càritas Espanyola". Sobre la capacitat de reconstrucció del país, Parrilla ha lamentat que "l'Equador ha enllaçat, aquests últims mesos, l'emergència per un volcà, unes fortes inundacions en algunes zones i ara aquest terratrèmol, a més en un moment que, per la davallada del petroli i la recessió, el país està en una crisi important".
A més, Julio Parrilla ha recordat que l'ajuda que és necessita és en forma de diners: "Fer front a aquest desastre serà molt dur, cosa que fa encara més necessària l'ajuda econòmica ja que, passat el moment de l'impacte emocional,  s'ha de mantenir l'ajuda perquè, si no, poden quedar després moltes famílies amb la necessitat de reconstruir casa seva". Finalment el bisbe, que pertany al moviment de les comunitats Adsis, ha comentat que "l'Església està dissenyant un programa perquè, amb els fons econòmics rebuts, es puguin construir cases per als damnificats".

Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista al bisbe Julio Parrilla.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció