En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El bisbe de Sant Feliu de Llobregat lamenta que "potser el copilot no tenia marge de llibertat" per estavellar l'avió

El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, s'ha acostat aquest divendres a saludar els familiars de les víctimes espanyoles de l'accident aeri de…

27 març 2015

Redacció

Comparteix
El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, s'ha acostat aquest divendres a saludar els familiars de les víctimes espanyoles de l'accident aeri de Germanwings. Ha estat concretament a l'hotel Rey Don Jaime, de Castelldefels, on s'han albergat en els darrers dies. El prelat ha explicat el mateix divendres al vespre, en el programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que "la resposta humana als familiars de les víctimes és molt complicada, alhora que consisteix a oferir consol espiritual". El prelat ha afegit que ha trobat en les persones "serenor i una certa pau, segurament perquè tenen molta gent al voltant que els fa costat". Monsenyor Cortés ha dit que "la gent plorava, però no ha donat mostres d'excessiu nerviosisme, això sí, una qüestió molt positiva a la qual cal afegir el fet que eren majoritàriament persones mogudes per la fe"
El pastor de la diòcesi de Sant Feliu, que ha saludat personalment una trentena de persones a l'hotel Don Jaime de Castelldefels, ha explicat que aquests homes i dones amb qui ha compartit una estona "mostraven una indignació afegida, com és el cas de la mare d'un dels morts". Agustí Cortés ha assegurat que "el fet que la tragèdia hagi estat provocada eleva un grau el dolor", i ha lamentat que "potser el copilot no tenia marge de llibertat per fer el que va fer". A més, el bisbe ha destacat el testimoni "d'una dona que havia perdut el marit poc abans de l'accident i ara un fill" i que, a més, "havia patit el terratrèmol de Llorca (Múrcia) al maig de 2011". En aquesta línia, ha conclòs que "tots hem de pensar que ens pot passar una tragèdia com aquesta".
D'altra banda, en el marc d'aquest acompanyament i a petició de la companyia aèria Lufthansa, el rector de Santa Maria de Castelldefels i delegat de Pastoral de la Salut, Xavier Sobrevia, va viatjar aquest dijous als Alps francesos, amb els familiars de les víctimes que van visitar el lloc de la tragèdia. També s'ha difós entre els capellans de la diòcesi una pregària especial a afegir al formulari de la missa. Diu així: "Per les víctimes de l'accident aeri als Alps: pels qui han perdut la vida, pels seus familiars i amics. Que Déu ens ajudi a superar el dolor, recolzats en l'amor fratern i l'esperança cristiana de la vida per sempre. PREGUEM". A primera hora de la tarda de divendres, i per als familiars, Mn. Xavier Sobrevia ha presidit en la intimitat una missa per les víctimes al mateix hotel Rey Don Jaime de Castelldefels.
Es pot escoltar aquí  (des del minut 2'00") tota l'entrevista al bisbe Agustí Cortés, com també la tertúlia posterior.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció