En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

El bisbe de Terrassa defensa "el diàleg com una eina indispensable en la política i en la vida en general"

El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha defensat aquest dimecres "el diàleg com una eina indispensable, en la vida i en la política, especialment en el moment…

28 octubre 2015

Redacció

Comparteix
El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha defensat aquest dimecres "el diàleg com una eina indispensable, en la vida i en la política, especialment en el moment present". En aquesta línia, ha assegurat que "cal harmonitzar els drets i deures de les persones i dels pobles, sempre en defensa del bé comú". En una entrevista al programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el prelat ha dit que "seria un greu error treure la religió de l'escola , perquè l'ésser humà té una dimensió religiosa i perquè vivim en un país d'arrels cristianes i no podem renunciar a un passat que ha donat fruits esplèndids en forma de fe, d'art, cultura i solidaritat". En aquesta línia, ha defensat "una assignatura de Religió seriosa i una alternativa d'ètica, o amb el nom que es vulgui", i ha posat l'exemple dels països de l'est després de l'etapa comunista, "on s'està implantant la classe de religió a les escoles".

Josep-Àngel Saiz ha assegurat que els millors moments per a ell, en la seva vida sacerdotal i episcopal, "és l'encontre personal amb Déu, especialment en l'Eucaristia, i també amb les persones, de cor a cor". En aquest sentit, tot i que no ha revelat si li agradaria jubilar-se com a bisbe de Terrassa o en una altra diòcesi, ha comentat que "seran 15 anys més, amb tota seguretat". D'altra banda, sobre l'aportació de l'Església al món actual, especialment a Catalunya i a Europa, el bisbe ha destacat que "ha de propiciar el sentit de transcendència i l'espiritualitat profunda de les persones i també l'acció caritativa, com una Església fraterna i samaritana".
Després d'explicar la recent reorganització del Consell de Govern de la diòcesi de Terrassa, amb Josep Monfort (Vallès Oriental), Fidel Catalán (Vallès Occidental) i Joan-Carles Montserrat com a vicaris episcopals i amb Carles Cahuana com a secretari general i canceller, Josep-Àngel Saiz ha parlat de les IV Jornades Transmet, que es fan a Sant Cugat del Vallès els dies 7 i 8 de novembre. "Aquest any toca el tema de la família, amb els dos últims sínodes. Hem convidat el cardenal Lluís Martínez Sistach, que és el nostre metropolita i, sobretot, un testimoni molt autoritzat i experimentat. Ens portarà la doctrina, la teoria i també tot el caliu i l'ambient que hi ha hagut a Roma", ha explicat el bisbe de Terrassa. Finalment ha comentat que, a més de les diverses taules, testimonis i altres sessions (incloent-hi un concert a benefici de Càritas al Monestir de Sant Cugat el dissabte 7 a la nit) "s'acabaran les jornades amb la Missa en ritu hispanomossàrab".
Monsenyor Saiz ha destacat, des d'una valoració molt positiva del Sínode, que "els pares sinodals han decidit afrontar cas per cas els casos dels divorciats i altres persones que han patit trencaments, tot això harmonitzant la misericòrdia i la caritat amb la veritat". En aquesta línia, el prelat ha destacat que aquesta assemblea "ha reproduït la comunió i el sentit fratern de la primera comunitat de Jerusalem, i ha manifestat la complexitat dels temps presents, amb les dificultats per viure la fe, però també la riquesa i la complementarietat de l'Església".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 3'00") tota l'entrevista al bisbe de Terrassa.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció