En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El bisbe Pardo demana ser testimonis joiosos de la fe

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha assenyalat en l´homilia de la solemne missa pontifical en honor de sant Narcís, ´´la necessitat d´esdevenir testimonis…

30 octubre 2013

Redacció

Comparteix

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha assenyalat en l´homilia de la solemne missa pontifical en honor de sant Narcís, ´´la necessitat d´esdevenir testimonis joiosos de la fe´´.

El prelat ha centrat la reflexió a l´entorn d´aquest testimoniatge que els creients no sempre són capaços d´oferir: ´´El problema d´avui no és la quantitat de creients, sinó el perill de viure una vida cristiana esmorteïda, sense vitalitat, sense força i, per això, mancada de testimoniatge.´´

Amb el referent del testimoni dels sants gironins, Feliu i Narcís, el bisbe Pardo ha insistit que cal fer-ho amb cor d´infants: ´´Només em poden entendre els qui són com els infants´´, i ha afirmat que ´´un cristià trist és un trist cristià´´.

També ha recordat que el testimoni molts cops implica incomprensions i patiment. Per això, ha recordat als fidels que  ´´hem rebut un esperit de fermesa i fortalesa´´.

Realitats socials, polítiques i econòmiques

La darrera part de l´homilia el bisbe Francesc l´ha dedicada a les realitats socials, econòmiques i polítiques del moment actual. En primer lloc, s´ha centrat en el repte d´afrontar la crisi econòmica i el patiment de les persones i ha comentat que ´´vivim molts fets que ens mantenen l´esperança´´. En aquest sentit, ha reconegut el treball d´institucions com Càritas, el Banc dels Aliments, la Creu Roja i patronats socials. Ha aprofitat l´ocasió per adreçar-se als polítics per dir-los: ´´Si és del tot necessari, feu-ho per dalt i no per baix.´´

Igualment, ha constatat que l´actual situació ha d´ajudar a recuperar un estil de vida que no tingui el benestar individual com a gran objectiu.

Pel que fa a la situació política de Catalunya, ha defensat que ´´hem d´esforçar-nos per ser promotors del diàleg´´ i també a ´´no menystenir i atemorir el qui té opcions diferents de les pròpies, d´evitar els insults i el menyspreu. Per això demano públicament perdó pels insults i els menyspreus d´una cadena de televisió vinculada als bisbes´´.

Finalment, ha subratllat que com a Església ´´hem de donar exemple d´unitat i de fraternitat en la diversitat, sense marginacions i sense exclusions. Però també com a Església cal recordar i defensar els drets fonamentals dels ciutadans, entre aquests el de poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i societat´´.

La solemne missa major pontifical, a la basílica de Sant Feliu de Girona, l´ha presidida el bisbe Francesc, amb qui han concelebrat el bisbe emèrit Carles Soler, vint-i-sis preveres i la participació de quatre diaques i acòlits.

En acabar la celebració s´han entonat els goigs de sant Narcís, patró del bisbat i ciutat de Girona, i celebrants, autoritats i fidels han anat en processó fins a la capella on es veneren les relíquies del sant. També han rebut el tradicional cotó.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció