En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El bisbe Pardo demana ser testimonis joiosos de la fe

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha assenyalat en l´homilia de la solemne missa pontifical en honor de sant Narcís, ´´la necessitat d´esdevenir testimonis…

30 octubre 2013

Redacció

Comparteix

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha assenyalat en l´homilia de la solemne missa pontifical en honor de sant Narcís, ´´la necessitat d´esdevenir testimonis joiosos de la fe´´.

El prelat ha centrat la reflexió a l´entorn d´aquest testimoniatge que els creients no sempre són capaços d´oferir: ´´El problema d´avui no és la quantitat de creients, sinó el perill de viure una vida cristiana esmorteïda, sense vitalitat, sense força i, per això, mancada de testimoniatge.´´

Amb el referent del testimoni dels sants gironins, Feliu i Narcís, el bisbe Pardo ha insistit que cal fer-ho amb cor d´infants: ´´Només em poden entendre els qui són com els infants´´, i ha afirmat que ´´un cristià trist és un trist cristià´´.

També ha recordat que el testimoni molts cops implica incomprensions i patiment. Per això, ha recordat als fidels que  ´´hem rebut un esperit de fermesa i fortalesa´´.

Realitats socials, polítiques i econòmiques

La darrera part de l´homilia el bisbe Francesc l´ha dedicada a les realitats socials, econòmiques i polítiques del moment actual. En primer lloc, s´ha centrat en el repte d´afrontar la crisi econòmica i el patiment de les persones i ha comentat que ´´vivim molts fets que ens mantenen l´esperança´´. En aquest sentit, ha reconegut el treball d´institucions com Càritas, el Banc dels Aliments, la Creu Roja i patronats socials. Ha aprofitat l´ocasió per adreçar-se als polítics per dir-los: ´´Si és del tot necessari, feu-ho per dalt i no per baix.´´

Igualment, ha constatat que l´actual situació ha d´ajudar a recuperar un estil de vida que no tingui el benestar individual com a gran objectiu.

Pel que fa a la situació política de Catalunya, ha defensat que ´´hem d´esforçar-nos per ser promotors del diàleg´´ i també a ´´no menystenir i atemorir el qui té opcions diferents de les pròpies, d´evitar els insults i el menyspreu. Per això demano públicament perdó pels insults i els menyspreus d´una cadena de televisió vinculada als bisbes´´.

Finalment, ha subratllat que com a Església ´´hem de donar exemple d´unitat i de fraternitat en la diversitat, sense marginacions i sense exclusions. Però també com a Església cal recordar i defensar els drets fonamentals dels ciutadans, entre aquests el de poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i societat´´.

La solemne missa major pontifical, a la basílica de Sant Feliu de Girona, l´ha presidida el bisbe Francesc, amb qui han concelebrat el bisbe emèrit Carles Soler, vint-i-sis preveres i la participació de quatre diaques i acòlits.

En acabar la celebració s´han entonat els goigs de sant Narcís, patró del bisbat i ciutat de Girona, i celebrants, autoritats i fidels han anat en processó fins a la capella on es veneren les relíquies del sant. També han rebut el tradicional cotó.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció