En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"El Braille ha evolucionat, però cal més sensibilització social"

Que els invidents puguin llegir és una realitat gràcies a Louis Braille,creador de l'alfabet tàctil Braille l'any 1824, i que està pensat i l'utilitzenaquelles persones cegues i…

4 gener 2019

Redacció

Comparteix

Que els invidents puguin llegir és una realitat gràcies a Louis Braille,creador de l'alfabet tàctil Braille l'any 1824, i que està pensat i l'utilitzenaquelles persones cegues i invidents. Aquest 4 de gener és el Dia Mundial delBraille, i en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, hem parlat amb MiquelAlbert Soler, doctor en Ciències de l'Educació, professor de Ciències ipresident de l'Associació Mirada Solidària. Ha destacat que "el sistema ha evolucionat,però cal més sensibilització social sobretot en l'educació". Igualment ha comentat que "elsistema s'ha estès per tot elmón".

Tot i que avui dia s'ha fet molt perquè les persones ceguespuguin llegir a través d'aquest sistema tàctil, és cert que "encara fariafalta una evolució paral·lela a la tecnològica, per tal que certs productes, comara els dels supermercats, com els brics, o segons quins tipus de llaunes espoguessin llegir i arribar a les persones sense vista". Aquestsproductes costen de llegir i, per això, Soleraposta per adquirir "una millor sensibilització en l'educació a lesescoles i als centres educatius". Amb tot, però, el doctor en Ciències de l'Educació ha volgutdestacar l'evolució positiva que el sistema Braille ha tingutarreu del món des que es va començar a aplicar.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció