En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"El Braille ha evolucionat, però cal més sensibilització social"

Que els invidents puguin llegir és una realitat gràcies a Louis Braille,creador de l'alfabet tàctil Braille l'any 1824, i que està pensat i l'utilitzenaquelles persones cegues i…

4 gener 2019

Redacció

Comparteix

Que els invidents puguin llegir és una realitat gràcies a Louis Braille,creador de l'alfabet tàctil Braille l'any 1824, i que està pensat i l'utilitzenaquelles persones cegues i invidents. Aquest 4 de gener és el Dia Mundial delBraille, i en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, hem parlat amb MiquelAlbert Soler, doctor en Ciències de l'Educació, professor de Ciències ipresident de l'Associació Mirada Solidària. Ha destacat que "el sistema ha evolucionat,però cal més sensibilització social sobretot en l'educació". Igualment ha comentat que "elsistema s'ha estès per tot elmón".

Tot i que avui dia s'ha fet molt perquè les persones ceguespuguin llegir a través d'aquest sistema tàctil, és cert que "encara fariafalta una evolució paral·lela a la tecnològica, per tal que certs productes, comara els dels supermercats, com els brics, o segons quins tipus de llaunes espoguessin llegir i arribar a les persones sense vista". Aquestsproductes costen de llegir i, per això, Soleraposta per adquirir "una millor sensibilització en l'educació a lesescoles i als centres educatius". Amb tot, però, el doctor en Ciències de l'Educació ha volgutdestacar l'evolució positiva que el sistema Braille ha tingutarreu del món des que es va començar a aplicar.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció