En directe

Vespres

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Camí de Sant Josep, proposta de fe i cultura per a la família

Josep Maria Turull ha explicat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el que són les diverses iniciatives diocesanes de…

26 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
Josep Maria Turull ha explicat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el que són les diverses iniciatives diocesanes de Barcelona en el marc de l’Any de Sant Josep. Una és el Camí de Sant Josep, entre Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Mataró. El director del Secretariat de Turisme, Pelegrinatges i Santuaris de l’arxidiòcesi ha destacat que aquest camí “s’inspira en altres grans camins, dels quals el més conegut és el de Sant Jaume i més recentment el de Sant Ignasi de Loiola”. Turull ha dit que “es vol oferir un mitjà de creixement en la devoció a Sant Josep i aprofitar-la, des de la seva manifestació en moltes parròquies, amb una invitació perquè cadascú pugui fer un pelegrinatge almenys a 7 d’aquests llocs”. Igualment ha explicat que “es fa una meditació a partir dels 7 dolors i goigs de Sant Josep”. El també rector de la Basílica de la Sagrada Família ha subratllat que “és un camí que cadascú pot fer al seu ritme i de la manera que li va millor”, i que “es tracta d'organitzar-se, en hores diverses i freqüències mensuals o altres i d’aprofitar la riquesa de cada lloc de l’arxidiòcesi”.
Turull ha dit que “el Joc de Sant Josep és un senzill material que s’ha ofert a l’extra del Full Dominical de diumenge 2 de maig, perquè es retallin les imatges que hi ha al peu i col·locar-les cadascuna en una de les esglésies que hi ha representades”. Ha comentat també que, “un cop completat el joc, es tracta de fer una arribar fotografia a l’adreça electrònica anydesantjosep@arqbcn.cat per rebre com a retorn una estampa de Sant Josep pròpia d’aquest any”. El director del Secretariat de Turisme ha assegurat que “aquest Camí de Sant Josep està pensat per al turisme que és més de proximitat, de l’arxidiòcesi de Barcelona i també de les diòcesis veïnes, i és la manera de descobrir la pròpia diòcesi, ja que sovint manca l’estímul per fer-ho”. Josep Maria Turull ha elogiat sobretot el fet que “es poden redescobrir o conèixer parròquies de barris més humils o populars, per exemple a l’Hospitalet o a Nou Barris, i altres més notables com Sant Josep de Badalona, molt bonica i modernista, i altres més antigues com els Josepets de Gràcia o Santa Maria de Mataró, tot sense oblidar la Sagrada Família o la catedral, que són molt més conegudes”. Finalment ha destacat “la presència del gran santuari de Sant Josep de la Muntanya on, a més, s’acullen infants sense família i necessitats”.
Turull ha explicat que, “per participar en el Camí de Sant Josep, es pot anar a un dels punts de pelegrinatge, demanar la credencial i segellar aquell lloc concret, com es farà en els altres llocs on es vagi”. El prevere de l'arxidiòcesi de Barcelona ha assegurat que “el que ens ensenya Sant Josep en el món d’avui està molt ben descrit a la carta del Papa ‘Patris Corde’, on Francesc posa de manifest que aquesta devoció tan arrelada és ben actual perquè exalta el sentit de la humilitat, la discreció, el treball i la fidelitat a la voluntat de Déu, valors que ens poden fer ara un gran bé”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 26 de maig.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció