En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

El Canadà presente con Gino Vannelli

D'iniciació musical primerenca -va estudiar teoria de la música, harmonia i composició a la Universitat de McGill-, Gino Vannelli va començar la seva carrera artística…

15 juny 2017

David García

Comparteix
D'iniciació musical primerenca -va estudiar teoria de la música, harmonia i composició a la Universitat de McGill-, Gino Vannelli va començar la seva carrera artística al costat dels seus dos germans, Joe Vannelli (teclista i arranjador), i Ross Vannelli (guitarrista i compositor de cançons per al cinema i la televisió), amb qui va conformar una banda de Rhythm and blues durant la dècada del '60.
Però no seria sinó fins a 1970 que encararia una trajectòria solista gravant per l'A & M Records. Produït pel trompetista Herb Alpert, llançaria al mercat el seu primer LP, "Crazy Life" (Vida boja, 1973), a partir del qual es succeirien amb alguns alts i baixos una desena de discos més (veure més a baix). Gino Vannelli és conegut majorment per alguns hits que podrien incloure dins del gènere denominat "música pop" ( "Només vull aturar-me", "Fa mal estar enamorat", "Actuacions negres", entre d'altres), però ha navegat per tota classe de vessants musicals , destacant-particularment en el jazz (la música que agradava Russ, el seu pare, qui va influir en aquest aspecte), i últimament més recentment la lírica (Cant, 2003), donant proves d'un creixement artístic sostingut. Cada obra d'Vanelli en el seu estil (pop, melòdic, jazz o líric), es destaca per ser el resultat d'un rigorós treball melòdic, harmònic i rítmic, i un producte clarament identificable del seu autor. Durant el 2007, Vannelli va desenvolupar una intensa tasca al costat del pianista de jazz Michiel Borstlap, amb qui va realitzar una sèrie de concerts en viu i per a la televisió en diversos països del continent europeu. Des de l'any 2008 treballa en companyia del pianista Bert Van den Brink El 13 de febrer de 2009 Gino va llançar al mercat dues obres: el seu llibre de poesia i un CD titulat "A Good Thing" que conté 9 pistes i 23 poemes. Amb el seu nou grup holandès al qual s'incorpora el gran guitarrista Allen Hinds, aconsegueix destapar la seva "pot de les essències" fins als límits del so que ve desenvolupant fa més de trenta anys. Es manté el caràcter íntim de les seves composicions, instrumentalment el disc és ric en matisos jazzístics, cas per exemple del tema "A Good Thing".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció