En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACTUALITAT

El Canadà presente con Gino Vannelli

D'iniciació musical primerenca -va estudiar teoria de la música, harmonia i composició a la Universitat de McGill-, Gino Vannelli va començar la seva carrera artística…

15 juny 2017

David García

Comparteix
D'iniciació musical primerenca -va estudiar teoria de la música, harmonia i composició a la Universitat de McGill-, Gino Vannelli va començar la seva carrera artística al costat dels seus dos germans, Joe Vannelli (teclista i arranjador), i Ross Vannelli (guitarrista i compositor de cançons per al cinema i la televisió), amb qui va conformar una banda de Rhythm and blues durant la dècada del '60.
Però no seria sinó fins a 1970 que encararia una trajectòria solista gravant per l'A & M Records. Produït pel trompetista Herb Alpert, llançaria al mercat el seu primer LP, "Crazy Life" (Vida boja, 1973), a partir del qual es succeirien amb alguns alts i baixos una desena de discos més (veure més a baix). Gino Vannelli és conegut majorment per alguns hits que podrien incloure dins del gènere denominat "música pop" ( "Només vull aturar-me", "Fa mal estar enamorat", "Actuacions negres", entre d'altres), però ha navegat per tota classe de vessants musicals , destacant-particularment en el jazz (la música que agradava Russ, el seu pare, qui va influir en aquest aspecte), i últimament més recentment la lírica (Cant, 2003), donant proves d'un creixement artístic sostingut. Cada obra d'Vanelli en el seu estil (pop, melòdic, jazz o líric), es destaca per ser el resultat d'un rigorós treball melòdic, harmònic i rítmic, i un producte clarament identificable del seu autor. Durant el 2007, Vannelli va desenvolupar una intensa tasca al costat del pianista de jazz Michiel Borstlap, amb qui va realitzar una sèrie de concerts en viu i per a la televisió en diversos països del continent europeu. Des de l'any 2008 treballa en companyia del pianista Bert Van den Brink El 13 de febrer de 2009 Gino va llançar al mercat dues obres: el seu llibre de poesia i un CD titulat "A Good Thing" que conté 9 pistes i 23 poemes. Amb el seu nou grup holandès al qual s'incorpora el gran guitarrista Allen Hinds, aconsegueix destapar la seva "pot de les essències" fins als límits del so que ve desenvolupant fa més de trenta anys. Es manté el caràcter íntim de les seves composicions, instrumentalment el disc és ric en matisos jazzístics, cas per exemple del tema "A Good Thing".

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció