En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

El candidat "que vol la majoria" i que "no és viable"

Josep Maria Balcells, exdiputat del PSC i militant del Catalunya en Comú, i Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del PDECat, han ofert aquest…

15 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Josep Maria Balcells, exdiputat del PSC i militant del Catalunya en Comú, i Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del PDECat, han ofert aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, dues visions diferents, oposades en alguns punts, sobre el moment polític de Catalunya, encara sense data ni horitzó clar per a la investidura. Florido ha recordat que "el candidat que vol la majoria del Parlament no pot veure materialitzada l'elecció, i això es una anomalia democràtica". En aquesta línia, ha afegit que "resignar-se a com ens estan obligant a comportar-nos no es pot tolerar". Per la seva banda, Balcells ha assegurat que "insistir que el candidat és algú que s’ha saltat les lleis no és viable", com demostra el fet que Puigdemont "està citat davant del jutge i no s’hi ha presentat". Això porta, segons el també periodista a "ser realistes, perquè mantenir Catalunya sense president només fa que perjudicarl’economia".

En un altre moment, Toni Florido ha destacat que "és molt mes important defensar la qualitat democràtica del país perquè, cada cop que Madrid no vol un candidat, el canviarà, i això és un problema democràtic molt important". També ha comentat que "la justícia va retirar l’euroordre perquè es un delicte que nomes es reconeix a Espanya, cosa que és una arbitrarietat". Josep Maria Balcells ha dit, a més, que "hi ha una reconsideració del discurs habitual que ha tingut la majoria independentista, que no diu el que deia fa dos mesos". Igualment ha subratllat que "Marta Pascal s’està resituant perquè, quan diu que hem de continuar en el marc de la Constitució, és que hem de partir d’aquí".
 
Finalment el dirigent del PDECat ha conclòs que "l’independentisme no depèn d’una persona", per assegurar amb claredat que es nega "a acceptar la resignació, perquè el mateix president del Parlament va pagar el viatge de la seva butxaca per anar a veure el candidat". Florido encara ha lamentat que "al final sembla que, des de Catalunya, haurem de tancar el Parlament i deixar que la gestió es faci des de Madrid".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 15 de febrer.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció