En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

El cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París, demana "un cor ferm i sense odi" i que hi hagi "temperança i domini"

L'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, ha manifestat el seu rebuig als atemptats d'aquest divendres a la capital francesa, alhora que ha demanat respondre amb pau…

14 novembre 2015

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, ha manifestat el seu rebuig als atemptats d'aquest divendres a la capital francesa, alhora que ha demanat respondre amb pau i justícia, des del rebuig a l'odi i la revenja. En la part final del comunicat fet públic aquest dissabte, el cardenal Vingt-Trois fa aquesta reflexió: «Enfront de la violència dels homes, que puguem rebre la gràcia d’un cor ferm i sense odi. Que la moderació, la temperança i el domini dels quals se n’han donat proves fins el present es confirmin en les setmanes i els mesos vinents; que ningú no es deixi portar al pànic o a l’odi. Demanem la gràcia de ser constructors de pau. Mai no hem de desesperar de la pau si es construeix la justícia.»

El text original en francès és aquest: «Face à la violence des hommes, puissions-nous recevoir la grâce d’un cœur ferme et sans haine. Que la modération, la tempérance et la maîtrise dont tous ont fait preuve jusqu’à présent se confirment dans les semaines et les mois qui viennent ; que personne ne se laisse aller à l’affolement ou à la haine. Demandons la grâce d’être des artisans de paix. Nous ne devons jamais désespérer de la paix, si on construit la justice.»

Altres frases del cardenal-arquebisbe de París

"La nostra ciutat de París, el nostre país es van veure afectats ahir a la nit amb un salvatgisme i la intensitat especial. Després dels atacs de gener, després de l'atemptat a Beirut aquesta setmana i molts altres al llarg dels últims mesos, entre ells Nigèria i altres països africans, el nostre país és un cop més el dolor del dol i ha de fer front a la barbàrie difosa per grups fanàtics".

"Aquest matí prego i invito els catòlics de París a pregar pels qui van morir ahir i les seves famílies, pels ferits i pels seus éssers estimats i per a aquells que estan treballant dur per rescatar-los, per les forces de l'ordre subjectes a una gran tensió, per als nostres líders i el nostre país, perquè junts estiguem units en la pau dels cors".

"Demano a les parròquies de París que compleixin estrictament amb les normes de seguretat dictades per les autoritats públiques. Els demano fer d'aquest dia i demà diumenge, dia de dol i oració".
"Diumenge a la nit a les 18:30 hores, presidiré la missa a Notre-Dame de París per les víctimes d'aquest divendres a la nit i les seves famílies, com també pel nostre país; el campanar de la Catedral sonarà a les 18:15. Televisió KTO Catòlica emetrà la missa, el que permet a tots els que vulguin unir-se a ella..."
+ Cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París

Més actualitat

Educació acusa USTEC d'actuar en interès propi en l'última vaga de mestres

Manifestants amb pancartes

La secretària general del departament, Patrícia Gomà, assegura que la convocatòria d'ajudes per als alumnes vulnerables de les escoles concertades arribarà al març

27 gener 2023

Redacció

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Les llistes d'espera als hospitals catalans han augmentat

Professionals de l'hospital Santa Maria de Lleida fan una intervenció amb un nou robot per a cirurgies de pròtesis de genoll.

Tal com reconeixen des del Servei Català de Salut a Ràdio Estel, la gent s'està més temps esperant per rebre la visita o el tractament que necessita

26 gener 2023

Redacció