En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

El cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París, demana "un cor ferm i sense odi" i que hi hagi "temperança i domini"

L'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, ha manifestat el seu rebuig als atemptats d'aquest divendres a la capital francesa, alhora que ha demanat respondre amb pau…

14 novembre 2015

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, ha manifestat el seu rebuig als atemptats d'aquest divendres a la capital francesa, alhora que ha demanat respondre amb pau i justícia, des del rebuig a l'odi i la revenja. En la part final del comunicat fet públic aquest dissabte, el cardenal Vingt-Trois fa aquesta reflexió: «Enfront de la violència dels homes, que puguem rebre la gràcia d’un cor ferm i sense odi. Que la moderació, la temperança i el domini dels quals se n’han donat proves fins el present es confirmin en les setmanes i els mesos vinents; que ningú no es deixi portar al pànic o a l’odi. Demanem la gràcia de ser constructors de pau. Mai no hem de desesperar de la pau si es construeix la justícia.»

El text original en francès és aquest: «Face à la violence des hommes, puissions-nous recevoir la grâce d’un cœur ferme et sans haine. Que la modération, la tempérance et la maîtrise dont tous ont fait preuve jusqu’à présent se confirment dans les semaines et les mois qui viennent ; que personne ne se laisse aller à l’affolement ou à la haine. Demandons la grâce d’être des artisans de paix. Nous ne devons jamais désespérer de la paix, si on construit la justice.»

Altres frases del cardenal-arquebisbe de París

"La nostra ciutat de París, el nostre país es van veure afectats ahir a la nit amb un salvatgisme i la intensitat especial. Després dels atacs de gener, després de l'atemptat a Beirut aquesta setmana i molts altres al llarg dels últims mesos, entre ells Nigèria i altres països africans, el nostre país és un cop més el dolor del dol i ha de fer front a la barbàrie difosa per grups fanàtics".

"Aquest matí prego i invito els catòlics de París a pregar pels qui van morir ahir i les seves famílies, pels ferits i pels seus éssers estimats i per a aquells que estan treballant dur per rescatar-los, per les forces de l'ordre subjectes a una gran tensió, per als nostres líders i el nostre país, perquè junts estiguem units en la pau dels cors".

"Demano a les parròquies de París que compleixin estrictament amb les normes de seguretat dictades per les autoritats públiques. Els demano fer d'aquest dia i demà diumenge, dia de dol i oració".
"Diumenge a la nit a les 18:30 hores, presidiré la missa a Notre-Dame de París per les víctimes d'aquest divendres a la nit i les seves famílies, com també pel nostre país; el campanar de la Catedral sonarà a les 18:15. Televisió KTO Catòlica emetrà la missa, el que permet a tots els que vulguin unir-se a ella..."
+ Cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024