En directe

Bon dia

ESGLÉSIA MÓN

El cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París, demana "un cor ferm i sense odi" i que hi hagi "temperança i domini"

L'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, ha manifestat el seu rebuig als atemptats d'aquest divendres a la capital francesa, alhora que ha demanat respondre amb pau…

14 novembre 2015

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, ha manifestat el seu rebuig als atemptats d'aquest divendres a la capital francesa, alhora que ha demanat respondre amb pau i justícia, des del rebuig a l'odi i la revenja. En la part final del comunicat fet públic aquest dissabte, el cardenal Vingt-Trois fa aquesta reflexió: «Enfront de la violència dels homes, que puguem rebre la gràcia d’un cor ferm i sense odi. Que la moderació, la temperança i el domini dels quals se n’han donat proves fins el present es confirmin en les setmanes i els mesos vinents; que ningú no es deixi portar al pànic o a l’odi. Demanem la gràcia de ser constructors de pau. Mai no hem de desesperar de la pau si es construeix la justícia.»

El text original en francès és aquest: «Face à la violence des hommes, puissions-nous recevoir la grâce d’un cœur ferme et sans haine. Que la modération, la tempérance et la maîtrise dont tous ont fait preuve jusqu’à présent se confirment dans les semaines et les mois qui viennent ; que personne ne se laisse aller à l’affolement ou à la haine. Demandons la grâce d’être des artisans de paix. Nous ne devons jamais désespérer de la paix, si on construit la justice.»

Altres frases del cardenal-arquebisbe de París

"La nostra ciutat de París, el nostre país es van veure afectats ahir a la nit amb un salvatgisme i la intensitat especial. Després dels atacs de gener, després de l'atemptat a Beirut aquesta setmana i molts altres al llarg dels últims mesos, entre ells Nigèria i altres països africans, el nostre país és un cop més el dolor del dol i ha de fer front a la barbàrie difosa per grups fanàtics".

"Aquest matí prego i invito els catòlics de París a pregar pels qui van morir ahir i les seves famílies, pels ferits i pels seus éssers estimats i per a aquells que estan treballant dur per rescatar-los, per les forces de l'ordre subjectes a una gran tensió, per als nostres líders i el nostre país, perquè junts estiguem units en la pau dels cors".

"Demano a les parròquies de París que compleixin estrictament amb les normes de seguretat dictades per les autoritats públiques. Els demano fer d'aquest dia i demà diumenge, dia de dol i oració".
"Diumenge a la nit a les 18:30 hores, presidiré la missa a Notre-Dame de París per les víctimes d'aquest divendres a la nit i les seves famílies, com també pel nostre país; el campanar de la Catedral sonarà a les 18:15. Televisió KTO Catòlica emetrà la missa, el que permet a tots els que vulguin unir-se a ella..."
+ Cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció