En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

El cardenal Martínez Sistach assegura que vol seguir ajudant "una arxidiòcesi molt activa al servei del poble de Déu"

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha repassat aquest dimecres, en una entrevista a Ràdio Estel, seus gairebé 12 anys de pontificat a l’arxidiòcesi de Barcelona.…

16 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El cardenal Lluís Martínez Sistach ha repassat aquest dimecres, en una entrevista a Ràdio Estel, seus gairebé 12 anys de pontificat a l’arxidiòcesi de Barcelona. El 26 de desembre Martínez Sistach passarà a ser arquebisbe emèrit després de donar el relleu a Joan Josep Omella, nomenat pel Papa Francesc el 6 de novembre passat. El cardenal i ara administrador apostòlic ha destacat que Barcelona és “una diòcesi molt activa que està al servei del poble de Déu".
Com a esdeveniment més important d'aquests anys, Sistach ha recordat la visita del Papa Benet XVI, al novembre del 2010. “Va ser un privilegi que ens va concedir”, ha dit. La seva estada a Barcelona el va portar fins a la Sagrada Família, un monument “únic, que omple de goig i satisfacció”. La missió d’aquest temple serveix, segons el cardenal, per “reunir a les persones que es vulguin trobar amb Déu”. La basílica, que té prevista la seva finalització l’any 2026, “acosta les persones a Déu Nostre Senyor”, segons ha afegit Martínez Sistach. L'actual administrador apostòlic de Barcelona ha conegut, en el seu pontificat, tres papes diferents: “Tots tres són entranyables”, ha subratllat. De Joan Pau II, ha destacat la durada i la presència en molts moments per a ell: “Ha marcat molts anys de la meva vida”.
Lluís Martínez Sistach ha destacat, d'altra banda, que “en tots els plans pastorals, com és el cas dels 4 aprovats aquests anys, hi ha sempre un objectiu que parla de la solidaritat, d’ajudar els més necessitats”. Aix,í també ha destacat que el programa de Càritas fa un treball molt important “ajudant les persones que més ho necessiten”. Un  programa molt important dins l'organització catòlica és l’ajuda als joves en atur, que Sistach va posar en marxa el 2011 en forma de fons de solidaritat, coincidint amb els 50 anys de la seva ordenació sacerdotal. Seguint en aquesta línia, el cardenal ha dit que “l’atur té unes conseqüències molt greus per a les persones” i que, precisament, el treball és “un dret fonamental”.
Martínez Sistach també ha parlat de terrorisme i de les actituds dels catòlics davant aquesta barbàrie. “Ens podem alliberar d'aquest problema estimant les persones, vivint amb fe”, ha assegurat. Una de les tasques més importants de l’Església és, segons ha afegit, "crear un clima de fraternitat i de pau” a partir del qual l’Església es vetlli perquè els cristians estiguin compromesos amb el món. L'arquebisbe i ara administrador apostòlic ha volgut tenir un petit homenatge cap a dos bisbes que ens van deixar durant el seu pontificat, com van ser Joan Carrera i Pere Tena, dels quals ha subratllat que “van servir a l’Església i van aportar les qualitats que van anar adquirint", i ha dedicat unes paraules molt entranyables per als dos pastors: "Els agraeixo moltíssim tot el que em van ajudar, i els he trobat molt ha faltar".

Recentment, el cardenal Sistach va fer un discurs a l’Acadèmia de Jurisprudència, a la qual acaba d'ingressar.  Sobre la seva intervenció, i fent ressonar el seu contingut, ha comentat que “tenim a Catalunya i a Europa una creixent cultura laïcista, on no hi ha cap signe de religió, i això no és entendre bé la religió”. També s'ha referit a l’Ateneu Universitari de Sant Pacià, recentment creat sota el seu guiatge pastoral. Aquesta nova institució universitària consta de tres facultats eclesiàsiques, amb la nova Facultat Antoni Gaudí. D’aquesta última, ha fonamentat la seva importància en el fet que “hem de difondre bé la nostre cultura per conèixer l’Església” i que “necessitem persones que facin de guies per aquest art cristià”. Finalment, Sistach ha recordat que, tot i que el dia 26  d’aquest mes deixarà el seu lloc a Joan Josep Omella, ell sempre vol “servir l’Església”. En aquesta línia, ha afegit que seguirà fent coses per la diòcesi encara que no tingui responsabilitats com a pastor titular.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista al cardenal Martínez Sistach.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció