En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El cardenal Martínez Sistach diu que l'Església "acompanya a través dels cristians" tot allò que "ajudi a configurar el país"

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha dit aquest dimecres al matí que l’Església ha d’acompanyar sempre la societat a través de les seves persones,…

8 gener 2014

Redacció

Comparteix

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha dit aquest dimecres al matí que l’Església ha d’acompanyar sempre la societat a través de les seves persones, que tenen posicions diferents en temes relacionats amb l’organització política. Així s’ha referit al procés sobiranista en una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel. El cardenal Martínez Sistach ha assegurat que l’Església ha d’ajudar a configurar positivament el país. “L’Església acompanya a través dels cristians en aquells aspectes que toquen els cristians, per crear un clima de gran respecte, de molt diàleg i pau entre tots, perquè són estructures que han d’ajudar a configurar un país, i no l’han de dificultar mai”, ha comentat. Sobre la mateixa qüestió, des de la diversitat d’opinions entre els catòlics, Sistach ha afegit que “l’important és que els vincles que hi ha entre els ciutadans siguin ben intensos, i no s’han trencat gens”.

D’altra banda, l’arquebisbe de Barcelona ha qualificat de “positiu” el projecte de llei del govern espanyol que restringeix l’avortament, “perquè protegeix el nasciturus, el nen concebut indefens i no nascut”. En aquesta línia, ha dit que “cal una conversió de les persones”, per valorar aquesta vida, i que aquesta qüestió “no és ni de dretes ni d’esquerres, sinó de defensar la vida”.

L’arquebisbe de Barcelona també ha confirmat que la capital catalana acollirà un congrés internacional sobre grans ciutats, amb una primera trobada d’experts al maig com a punt de partida. “Seran tres dies amb experts, amb un encàrrec especial per al sociòleg Manuel Castells, amb la idea d’enviar després les primeres conclusions en una primera síntesi a un grup d’una vintena de bisbes i arquebisbes de tot el món perquè, en una segona reunió al novembre, s’obriria un diàleg i reflexió”, ha explicat. El cardenal Martínez Sistach ha conclòs que hi ha grans possibilitats a l’hora de donar contingut al projecte de la pastoral a les grans ciutats, un tema que ja el Papa Francesc havia suggerit al mateix arquebisbe de Barcelona des del març passat, en les congregacions de cardenals: “Precisament visitarem el Sant Pare un cop acabades les dues etapes del congrés, perquè ell coneix molt el tema i ens il•luminarà”.

Lluís Martínez Sistach ha assegurat que li agradaria molt que el Sant Pare l’invités a participar en el Sínode extraordinari de bisbes sobre la família, que es farà del 5 al 19 d’octubre al Vaticà. El cardenal, a més, ha afegit que la basílica de la Sagrada Família pot tenir aviat un reconeixement internacional que engrandeixi més el seu reconeixement a tot el món.

Per escoltar l'entrevistaclica aquí 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció