En directe

Fabricació pròpia

ALTRES

El cardenal Martínez Sistach valora "molt positivament" l'elecció de Gil Tamayo

En declaracions al programa El primer cafè de Ràdio Estel, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha valorat "molt positivament" l'elecció de José María Gil Tamayo…

20 novembre 2013

Redacció

Comparteix

En declaracions al programa El primer cafè de Ràdio Estel, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha valorat "molt positivament" l'elecció de José María Gil Tamayo com a nou secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola. "Penso que anirà molt bé", ha dit el cardenal, que ha destacat que Gil Tamayo coneix els bisbes catalans i, en aquest sentit, "comprendrà la nostra realitat". "És una persona dialogant i comprensiva", ha afegit el cardenal Martínez Sistach.

Des de Madrid, on participa en la CII Assemblea Plenària, el cardenal Martínez Sistach ha dit que Gil Tamayo és una persona "competent, preparada i de bon tracta amb les persones". "Serà molt ben acollit per tots els membres i treballadors de les comissions episcopals de la CEE", ha destacat el cardenal Lluís Martínez Sistach, alhora que ha posat èmfasi en el fet que té molta bona entrada en els mitjans de comunicació.

El sacerdot José María Gil Tamayo ha estat elegit secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola per al quinquenni 2013-2018. En primer escrutini, ha estat escollit amb 48 vots. "És molt important que hagi sortit en primera votació", ha dit el cardenal Lluís Martínez Sistach en declaracions a Ràdio Estel. També ha posat en relleu el fet que sigui un sacerdot i no pas bisbe, perquè, d'aquesta manera, "quan fa declaracions no involucra tant directament els bisbes".

L'entrevista al cardenal Martínez Sistach serà emesa aquest dijous dintre del programa El primer cafè de Ràdio Estel.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció