En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA

El cardenal Omella agraeix tota l'ajuda rebuda durant la seva vida

Aquest divendres 29 de juny, a les 10 del matí, s’ha s’ha celebrat al Col·legi Espanyol de Sant Josep de Roma una missa d’acció de…

30 juny 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres 29 de juny, a les 10 del matí, s’ha s’ha celebrat al Col·legi Espanyol de Sant Josep de Roma una missa d’acció de gràcies presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. 
Amb la participació dels bisbes auxiliars de Barcelona Sebastià Taltavull i Sergi Gordo, bisbes de les diòcesis catalanes, com Joan Enric-Vives, arquebisbe d’Urgell, bisbes d’altres diòcesis espanyoles, un número molt elevat de sacerdots i molta de la comitiva que ha acompanyat Omella des de dimarts. L’homilia ha estat un agraïment d’Omella a tothom al llarg de la seva vida. El cardenal ha dit: "A Roma hem enfortit la fe, ara tornem a casa disposats a continuar treballant". 
 
El bisbe auxiliar de Barcelona i administrador apostòlic de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha agrait a Omella com fa de pastor, la seva forma de ser, d’actuar i de donar-se, amb aquestes paraules: “No domina sinó que posa tota la confiança en l’equip”. La missa d’acció de gràcies s’ha acabat entonant El Virolai.
 
A continuació la comitiva visita la basílica romana que el Papa Francesc ha concedit al cardenal Joan Josep Omella, la Santa Creu de Jerusalem, un temple molt important de Roma i que mostra, a més, una relíquia de la creu de crist. 
 
Aquest divendres acaba el pelegrinatge per Roma amb motiu del consistori de creació de 5 nous cardenals.
La propera cita serà a Barcelona, a la basílica de la Sagrada Família, on aquest diumenge 2 de juliol a les sis de la tarda se celebrarà una Missa d'acció de gràcies.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 30 de juny.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció