En directe

Fabricació pròpia

VATICÀ

El cardenal Omella rep l'afecte dels pelegrins

Un cop celebrat el consistori en què el papa Francesc ha creat cinc nous cardenals, els assistents s'han traslladat a l'atri de l'Aula de Pau…

28 juny 2017

Carme Munté

Comparteix

Un cop celebrat el consistori en què el papa Francesc ha creat cinc nous cardenals, els assistents s'han traslladat a l'atri de l'Aula de Pau VI, on ha tingut lloc la tradicional visita de cortesia als nous cardenals. Ha estat el moment llargament esperat en què els pelegrins han pogut saludar, felicitar i fer-se fotos amb el nou cardenal Joan Josep Omella, que ha agraït l'escalf dels 700 pelegrins que l'han acompanyat aquests dies a Roma. Com a recordatori dues estampes: una de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona, i l'altra la Mare de Déu de Cretes, el seu poble natal.

Posteriorment ha tingut lloc el sopar a l'ambaixada espanyola amb la presència de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. El cardenal Omella ha estat acompanyat, entre d'altres, pels seus tres bisbes auxiliars, Sebastià Taltavull, Sergi Gordo i Antoni Vadell.

Un altre dels cardenals que ha rebut l'escalf del seu poble ha estat Mons. Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de San Salvador. En declaracions a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el nou cardenal (el primer bisbe auxiliar que rep la distinció) ha manifestat que sent que aquest regal el rep en nom del beat Òscar Romero, l'arquebisbe de San Salvador que va ser assassinat el 1980 per la seva defensa dels drets humans. "Mons. Romero hauria d'estar aquí, jo estic rebent en nom seu aquest regal", ha dit el cardenal Rosa Chávez, que com a recordatori ha lliurat una estampa amb el rostre de Romero i la seva cèlebre frase: "La meva veu desapareixerà, però la meva paraula, que és Crist, romandrà en els cors que l'hagin volguda acollir".

Mons. Gregorio Rosa Chávez també s'ha referit al clima de violència que es viu encara al país, i que obliga moltes persones a haver de fugir. "El nostre ha de ser un país que acull, i no que expulsa la seva gent." I ha remarcat el repte de construir una cultura de la solidaritat, del compromís i de la missió. "La gent necessita que els qui creiem en Crist ens mostrem de debò amb els riscos que això comporta."

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció