En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"El carisma mercedari deixa Barcelona en un bon lloc al món"

La dimensió religiosa i social de la Mercè ha estat, aquest dijous, el tema principal del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, coincidint…

24 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
La dimensió religiosa i social de la Mercè ha estat, aquest dijous, el tema principal del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, coincidint amb la festa de la Mare de Déu de la Mercè. El rector de la Basílica de la patrona de Barcelona, el mercedari Fermín Delgado, ha fet un balanç positiu de la jornada sobretot al voltant del santuari, "amb els devots i els no tan devots". En la primera part, l'entrevista, el religiós ha destacat que "tot ha anat prou bé tenint en compte les pors que tothom tenia pel coronavirus". En aquesta línia, ha explicat que "les misses han estat totes bastant plenes, amb una celebració a les 18 hores en què han partitipat moltes persones amb necessitats especial, principalment sords i sordmuts, i una altra a les 19 amb seminaristes i la participació del rector del Seminari Conciliar, Salvador Bacardit".
En un altre moment, Fermín Delgado ha destacat que l'homilia de la Missa pontifical del matí, transmesa en directe per Ràdio Estel, ha mostrat que "al cardenal Joan-Josep Omella, tothom l'entén molt bé", i ha qualificat de molt important "que hagi apel·lat a la unitat i a eliminar els retrets i les baralles per acabar amb aquesta crisi tan greu que estem vivint". El rector de la Mercè ha dit finalment que "tot el carisma mercedari deixa Barcelona en un bon lloc a tot el món, perquè la seva activitat és molt important des de fa més de 800 anys".
D'altra banda, en la taula d'anàlisi, el provincial de l'Orde de la Mercè al territori que té seu a Barcelona, José Juan Galve, i la directora de la Fundació Obra Mercedària, Núria Ortín, han parlat de tota la dimensió social de la realitat moguda pel desig de redimir captius, de conrear la llibertat de molts empresonats en tota mena de circumstàncies. Ortín ha explicat que l'entitat que dirigeix "és el gran suport a tota la tasca d'ajudar els més necessitats, especialment els qui recuperen la seva llibertat després d'anys de condemna a la presó". Galve, per la seva banda, ha destacat que "el servei dels mercedaris a la presó és molt important i sovint demanat, tot i que molta gent es pregunti si es pot fer alguna cosa als centres penitenciaris". Ha apuntat també que "l'assistència religiosa és molt respectada, tot i que ara hi ha moltes restriccions pel Covid que han obligat a prescindir de voluntaris i altres ajudes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 24 de setembre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció