En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

El català Josep Maria Abella, nou bisbe titular de Fukuoka (Japó)

El Papa Francesc ha nomenat aquest dimarts el claretià català Josep Maria Abella, fins ara bisbe auxiliar d'Osaka, nou titular de la diòcesi japonesa de…

14 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha nomenat aquest dimarts el claretià català Josep Maria Abella, fins ara bisbe auxiliar d'Osaka, nou titular de la diòcesi japonesa de Fukuoka. Nascut a Lleida el 3 de novembre de 1949, ser ordenat bisbe auxiliar d'Osaka, a la catedral de la Immaculada Concepció d'aquella ciutat, el 16 de juliol de 2018. Havia estat ordenat prevere el juliol de 1975. Com a bisbe de la diòcesi de Fukuoka, substitueix el dominic Ryoji Miyahara, després que ha vist acceptada la renúncia als 65 anys, molt abans de l'edat canònica establerta.
La diòcesi de Fukuoka, situada a l'illa japonesa de Kyushu, és una de les quatre sufragànies de l'arxidiòcesi de Nagasaki. Amb una població de 7,7 milions d'habitants, els catòlics són només 29.000. Entre aquesta minoria, hi ha 42 sacerdots seculars, 41 preveres religiosos, 46 religiosos no ordenats i 292 religioses. Tots atenen 55 parròquies, 65 instituts educatius i 73 instituts de beneficència. El seminari compta amb tres seminaristes majors. Recordem que Josep Maria Abella, abans de ser ordenat bisbe, també havia estat superior general dels Claretians, concretament entre els anys 2003 i 2015. El prelat missioner del Cor de Maria va visitar Catalunya, per última vegada, a l'octubre de 2018. Va participar en diverses sessions i fòrums públics sobre convivència interreligiosa. L'any passat, va saludar el Sant Pare durant la visita que va fer al Japó.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció