En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

El català Josep Maria Abella, nou bisbe titular de Fukuoka (Japó)

El Papa Francesc ha nomenat aquest dimarts el claretià català Josep Maria Abella, fins ara bisbe auxiliar d'Osaka, nou titular de la diòcesi japonesa de…

14 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha nomenat aquest dimarts el claretià català Josep Maria Abella, fins ara bisbe auxiliar d'Osaka, nou titular de la diòcesi japonesa de Fukuoka. Nascut a Lleida el 3 de novembre de 1949, ser ordenat bisbe auxiliar d'Osaka, a la catedral de la Immaculada Concepció d'aquella ciutat, el 16 de juliol de 2018. Havia estat ordenat prevere el juliol de 1975. Com a bisbe de la diòcesi de Fukuoka, substitueix el dominic Ryoji Miyahara, després que ha vist acceptada la renúncia als 65 anys, molt abans de l'edat canònica establerta.
La diòcesi de Fukuoka, situada a l'illa japonesa de Kyushu, és una de les quatre sufragànies de l'arxidiòcesi de Nagasaki. Amb una població de 7,7 milions d'habitants, els catòlics són només 29.000. Entre aquesta minoria, hi ha 42 sacerdots seculars, 41 preveres religiosos, 46 religiosos no ordenats i 292 religioses. Tots atenen 55 parròquies, 65 instituts educatius i 73 instituts de beneficència. El seminari compta amb tres seminaristes majors. Recordem que Josep Maria Abella, abans de ser ordenat bisbe, també havia estat superior general dels Claretians, concretament entre els anys 2003 i 2015. El prelat missioner del Cor de Maria va visitar Catalunya, per última vegada, a l'octubre de 2018. Va participar en diverses sessions i fòrums públics sobre convivència interreligiosa. L'any passat, va saludar el Sant Pare durant la visita que va fer al Japó.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció