En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

TECNOLOGIA

"El ChatGPT és com regalar droga a les portes d'un col·legi"

Ulises Cortés, catedràtic d'intel·ligència artificial a la Universitat Politècnica de Catalunya, assegura que "hi ha lobbies molt interessats en què no es controli la tecnologia"

4 maig 2023

Redacció

Comparteix

"No ens ha de fer por la intel·ligència artificial. Ens ha de terroritzar què poden fer amb la tecnologia certes persones sense escrúpols". Ho diu Ulises Cortés, catedràtic d'intel·ligència artificial a la Universitat Politècnica de Catalunya, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'. Cortés assegura que "hi ha lobbies molt interessants en què no es controli la tecnologia i, com que tenen molts diners, es poden permetre els millors advocats del món".

"No ens ha de fer por la intel·ligència artificial, ens ha de terroritzar què poden fer amb la tecnologia certes persones sense escrúpols"

Un mòbil entrant al Chat GPT

D'altra banda, el catedràtic creu que "els polítics són molt curtterministes amb la tecnologia i haurien d'haver començat a legislar abans". Les declaracions de Cortés arriben després que el britànic Geoffrey Hinton, un dels desenvolupadors de la intel·ligència artificial, hagi decidit deixar de treballar a la multinacional Google per tal d'alertar dels perills d'aquesta nova tecnologia amb més llibertat.

Cortés ha explicat que el problema de la tecnologia és que "és molt fàcil d'utilitzar. Amb poc coneixement algú pot dominar-la, però no entén què hi ha al darrere". Segons Cortés, "la tecnologia s'ha tornat com el sucre. El ChatGPT és com regalar droga a les portes d'un col·legi".

El catedràtic ha afegit que els humans estem entrenant gratuïtament aquesta tecnologia cada vegada que la utilitzem. Amb tot, el catedràtic d'intel·ligència artificial a la UPC ha assegurat que "el risc que la IA sigui més intel·ligent que els humans no és real", i ha insistit que amb la tecnologia "l'important és parlar dels aspectes legals, ja que per ser poc ètic ningú et portarà a la presó".

Entrevista a Ulises Cortés, catedràtic d'IA a la UPC

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Genís Roca: "La intel·ligència artificial ens deixarà un món millor"

Una mà biònica i una humana, en contacte pels dits

Roca, un dels ponents que participa en el primer Congrés Català del Treball, insisteix a crear noves lleis i normes pel món digital

25 abril 2023