En directe

La Caravana

ESCOLES

El Col·legi Claret reitera el seu compromís en la defensa i protecció dels infants

El cap de setmana del 9 i 10 de febrer, un exalumne del Col·legi Claret va publicar a les xarxes una informació relacionada amb el…

15 febrer 2019

Redacció

Comparteix

El cap de setmana del 9 i 10 de febrer, un exalumne del Col·legi Claret va publicar a les xarxes una informació relacionada amb el claretià i antic professor P. Francesc Figueres, on es deixava entreveure que el prevere havia tingut una actitud vexativa cap als alumnes en sortides escolars de fa més de vint anys. Davant d’aquesta acusació, que és la primera que rep la institució, l’equip directiu del Col·legi va informar dels fets al govern provincial dels claretians, i de manera consensuada van emetre un comunicat que s’ha repartit als pares i mares de l’escola per explicar les mesures que s’han près arran dels fets.

Com es pot llegir al text, tan bon punt el provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, el P. Ricard Costa-Jussà, va tenir coneixement d’aquests comentaris a internet, es va activar el protocol intern de la congregació que té vigent des de l’any 2005, i es va iniciar una consulta interna preliminar per valorar la possible veracitat dels fets i el seu abast. Aplicant els protocols i com a mesura cautelar, es va apartar de tota activitat amb menors al P. Figueres, que no tenia cap responsabilitat educativa al centre.
Després de prendre les mesures preventives, i tot i que no hi hagi una denúncia, l’11 de febrer el Col·legi Claret va decidir que també portaria tota la informació que tenia sobre el cas a la Fiscalia,  i va encomanar la tasca a un advocat de la institució. Així mateix, va anunciar que tant l’escola com els missioners claretians es posaran a la seva disposició per contribuir a investigar el que ha passat. D’aquesta manera, com expliquen, volen demostrar el seu compromís en la defensa i en la protecció dels infants.

D’altra banda, en el mateix comunicat el col·legi també va aprofitar per posar a la disposició de pares i alumnes un correu on poden enviar qualsevol “suggeriment o demanda que pugui ajudar les institucions claretianes a ser el màxim d’eficaces i transparents”: prevenim@claretians.cat.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció