En directe

La Caravana

Sense categoria

"El 90% dels jutges a Barcelona no actuen immediatament quan hi ha una ocupació delinqüencial"

L'I·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona apunta que la solució passa per "posar més pressa als jutjats" i els ajuntaments reclamen més eines per actuar davant les ocupacions ja consolidades

20 octubre 2022

Comparteix

El vocal de la comissió de la normativa de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Jorge Navarro, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha alertat que un 90% dels jutges de la ciutat no actuen de forma immediata quan hi ha una ocupació delinqüencial. Davant d'aquesta situació, Navarro ha apuntat que la solució passa per "posar més pressa als jutjats".

Sobre el marge de les 48 hores, l'advocat creu que "hauria de ser un mandat dirigit als òrgans judicials, més que el temps de denúncia des del coneixement de l'ocupació il·legal", és a dir, que hauria de ser una exigència pels jutges perquè resolguessin en 48 hores una ocupació, no que l'ocupa faci menys de 48 hores que hagi ocupat l'habitatge. En aquest sentit, Jorge Navarro ha posat d'exemple que "una persona es pot assabentar que han ocupat casa seva tres dies més tard, i no per això ha de tenir menys dret".

Jorge Navarro: "Les 48 h haurien de ser una exigència pels jutges perquè resolguessin aviat una ocupació"

Des de l'àmbit municipal, els ajuntaments demanen més eines per poder fer front a les ocupacions que ja estan consolidades i generen problemes de convivència. Així ho ha apuntat el regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Sabadell, Eloi Cortés, en una entrevista, també, a Ràdio Estel.

Eloi Cortés ha detallat que "la seva lluita no és contra les persones vulnerables, sinó contra la màfia". Una opinió compartida amb el Col·legi d'Advocats de Barcelona, que també ha reiterat que "no volen perseguir persones que estan sense habitatge, sinó que persegueixen conductes delinqüencials".

La contractació de l'empresa Desokupa

Premià de Dalt contracta la polèmica empresa Desokupa per fer front a les ocupacion mafioses
D'esquerra a dreta, el regidor d'esports de Premià de Dalt, Juli Giner, el regidor de seguretat ciutadana, Ginés Marín, l'alcalde del municipi, Josep Triado, i Daniel Esteve, de Desokupa. ACN

Sobre la decisió de l'Ajuntament de Premià de Dalt de contractar l'empresa Desokupa
El regidor Eloi Cortés ha apuntat que "la solució és un error" i ha afegit que "l'administració pública no pot caure en el desencert d'externalitzar els temes de seguretat". Ha remarcat que la solució implica donar més eines a l'administració pública i no per acudir a una empresa privada.

Per la seva banda, l'advocat Jorge Navarro, ha exposat que "és revelador que el mateix poder no confiï en la justícia i hagi d'assessorar-se d'una empresa privada amb mètodes dubtosos i no articuli mitjans més transparents per a la ciutadania". A més, Navarro ha detallat que "empreses com Desokupa tenen més marge d'actuació que un ajuntament sempre que no cometin cap delicte, com seria amenaçar o coaccionar". Ha remarcat que "poden ser més insistents amb la persona que ocupa per intentar afavorir que tornin la possessió al seu legítim propietari".

3 de cada 4 ocupacions de Catalunya es registren a la demarcació de Barcelona
Les últimes dades publicades pel Ministeri d'Interior indiquen que el 42% de totes les ocupacions de l'estat es registren a Catalunya, d'aquestes, 3 de cada 4 succeeixen a la demarcació de Barcelona. Davant d'aquesta situació, nou municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona reclamen a l'estat i a la Generalitat més recursos per afrontar la situació.

Entrevista a Eloi Cortés, regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Sabadell, i Jorge Navarro, vocal de la comissió de la normativa de l'ICAB

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció