En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

El Concurs Bíblic de Catalunya compleix 30 anys exposant, del 23 al 26 de maig al Vaticà, tot el seu patrimoni

El Concurs Bíblic de Catalunya celebra el 30è aniversari amb un viatge commemoratiu, al Vaticà, del 23 al 26 de maig. Allà s'exposaran els referents…

19 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Concurs Bíblic de Catalunya celebra el 30è aniversari amb un viatge commemoratiu, al Vaticà, del 23 al 26 de maig. Allà s'exposaran els referents més importants d'una iniciativa que ha arribat a 1,4 milions de nois i noies, unes 1.000 escoles públiques, privades i concertades i 5.000 guanyadors dels premis. L'exconseller Antoni Comas, president de la Federació de Cristians de Catalunya, ha explicat aquest dimarts que "els 30 anys ha posat a la llum pública una experiència d'èxit, amb les 10 diòcesis catalanes implicades, cosa que demostra que la proposta bíblica ha quallat, ha arribat a la societat". En una entrevista a Ràdio Estel, Comas ha recordat que "propiciar que molts nois i noies coneguin Jesús és una gran cosa, perquè Jesús no s'oblida mai de nosaltres".
El pelegrinatge serà de tres dies. "A més de l'exposició al Vaticà i els contactes amb col·legis, congregacions i altres realitats de l'ensenyament, hi haurà tres conferències, sobre la pedagogia bíblica en els adolescents i Joves (amb el bisbe de Terrassa), una segona sobre els màrtirs de la Federació de Cristians de Catalunya assassinats els anys 30 pel fet de ser cristians (a càrrec d'un fill de màrtir) i una tercera sobre les petjades del cristianisme com a fonament de Catalunya, que no és una terra recentment evangelitzada", ha explicat el  president de la Federació de Cristians.
El pelegrinatge a Roma estarà presidit per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i inclourà una Missa a la basílica de Sant Pere i una altra a la Basílica de Santa Maria la Major de Roma. Les conferències i la mostra tindran lloc, del 23 al 26 de maig, a l'institut Mare de Déu Bambina, del Vaticà. Els organitzadors preveuen, entre altres moments importants, lliurar directament al Papa Francesc un llibre commemoratiu del 30è aniversari del Concurs Bíblic. Per a més informació sobre el pelegrinatge, es pot trucar al telèfon 93 363 03 64 (Lluïsa) o entrar a la web de la Federació de Cristians de Catalunya.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Antoni Comas (minut 25'00")

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció