En directe

Fórmula Estel

ALTRES

"El conflicte d'Eslovènia no es comparable amb el cas català"

"La independència d'Eslovènia no és comparable amb el cas català ". Són paraules de Nicolás Valle, corresponsal bèl·lic i professor de periodisme internacional, que avui…

11 desembre 2018

Comparteix

"La independència d'Eslovènia no és comparable amb el cas català ". Són paraules de Nicolás Valle, corresponsal bèl·lic i professor de periodisme internacional, que avui ha estat entrevistat al programa A Primera Hora, i ha precisat que l'actual situació de l'estat espanyol no es pot comparar en res a la situació en la qual es trobava l'estat de Iugoslàvia l'any 1991, quan Eslovènia va celebrar dos referèndums d'independència que finalment van ser reconeguts per la comunitat internacional després de deu dies de conflicte militar.

L'any 1991, Iugoslàvia, estava en procés de descomposició com a estat federat i la resistència de la població eslovena va sorprendre l'exèrcit Iugoslau que en aquell moment era considerat el quart més potent del món.
L'ONU (Organització de les Nacions Unides), i la UE (Unió Europea) i la resta d'organismes internacionals al llarg de la història han reconegut com a estats independents aquells països on s'ha produït un conflicte armat, i l'estat espanyol a hores d'ara, és un estat plenament democràtic i membre de la Unió Europea.
Escolteu programa aquí

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció