En directe

La Caravana

Sense categoria

El conflicte entre Rússia i Ucraïna pot fer perdre a Andorra 50.000 turistes russos l'any que ve

En una entrevista a Ràdio Estel, el ministre de turisme d'Andorra es mostra "satisfet" per aquesta temporada d'hivern i assegura que a l'estiu "molt probablement" ja es començarà a aplicar la taxa turística

21 març 2022

Redacció

Comparteix

El govern d'Andorra mira amb "preocupació" el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna per com pot afectar el turisme. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el ministre de turisme andorrà, Jordi Torres, ha explicat que cada any reben 50.000 turistes russos. Segons Torre, si l'any que ve no poden comptar amb aquest turisme, l'afectació "serà important" perquè el rus és un turista "que passa set dies a Andorra i que fa una despesa superior a la mitjana".

Jordi Torres, ministre de turisme i telecomunicacions d'Andorra
Jordi Torres, ministre de turisme i telecomunicacions d'Andorra

Tot això arriba en un moment en què el turisme a Andorra ja s'està recuperant de la pandèmia. En un primer balanç de la temporada d'hivern, el ministre ha detallat que aquest any "s'ha tornat a la normalitat, assolint xifres de la temporada 2019-2020, abans de la pandèmia, que ja van ser de rècord". Jordi Torres s'ha mostrat "molt satisfet" per un any on "s'ha pogut recuperar el preu mitjà i on els hotels han fregat una ocupació del 90%".

"S'ha pogut recuperar el preu mitjà i els hotels han fregat una ocupació del 90%"

D'altra banda, Andorra ha rebut aquesta temporada, turistes de zones d'Espanya, com Madrid, i del nord de França, que fins ara no s'acostaven al país. "Hem incrementat el nostre radi d'influència", ha explicat el ministre.

Taxa turística aquest estiu
Aquesta temporada d'hivern que deixem enrere, serà l'última que Andorra viurà sense taxa turística. El ministre de turisme ha assegurat a Ràdio Estel que, aquest estiu, "molt probablement" ja es cobrarà la taxa, que serà d'entre 1 a 3 euros per turista en funció de la categoria d'allotjament on dormi.

Jordi Torres creu que la taxa "no tindrà impacte sobre la demanda" i ha afirmat que serà un impost "finalista" on tot el que s'ingressi "es revertirà al sector turístic andorrà".

Sobre això, el ministre ha augurat una temporada d'estiu "prepandèmica" i ha dit que el govern ja treballa per organitzar activitats i esdeveniments, com els espectacles que el Cirque du Soleil farà tots els caps de setmana del mes de juliol.

Suport als Jocs Olímpics
Preguntat per una futura col·laboració d'Andorra en la candidatura catalana dels Jocs Olímpics d'hivern del 2030, el titular de turisme ha confirmat que s'han mantingut "contactes" amb el govern català i ha dit que estan oberts a estudiar "diferents possibilitats" sobre el paper que hauran de jugar les pistes d'esquí andorranes en uns possibles jocs olímpics.

Entrevista a Jordi Torres, ministre de turisme i telecomunicacions d'Andorra

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció