En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Cor de Cambra Francesc Valls celebra el seu 15è aniversari

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat elnovembre del 2003 amb l’objectiu d’acompanyar de forma regular més de 70 missesconventuals a la catedral…

5 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat elnovembre del 2003 amb l’objectiu d’acompanyar de forma regular més de 70 missesconventuals a la catedral de Barcelona. Ara, 15 anys més tard, s’ha consolidatcom un dels referents pel que fa a la interpretació polifònica religiosa, peròsobretot en la recuperació d’obres inèdites dels antics mestres de la catedralde Barcelona. Des del seu naixement, que va anar de la mà del director RafaelMurillo, el Cor no s’ha limitat a acompanyar l’eucaristia, sinó que harecuperat peces com el Cant de laSibil·la, una partitura original del s. XV, o Les Segones Vespres d’Advent, entre d’altres. Actualment, el Cor elformen un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, que participensetmanalment a les misses internacionals de la basílica de la Sagrada Família,i que també organitzen diversos concerts arreu del territori.

Per celebrar la fita dels 15 anys, el Cor deCambra ha organitzat tota una sèrie de concerts, principalment durant latemporada d’estiu, que permetran als amants de la música sacra gaudir de pecesfins ara inèdites.

Una gira per celebrar els 15 anys

Els concerts del Cor per commemorar el 15èaniversari començaran els dies 8, 9, i 10 de juny amb la interpretació delRèquiem de Mozart, que es farà amb l’acompanyament de l’Orquestra SimfònicaCamera Musicae. Pocs dies després, el 16 de juny, el Cor participarà en el VIIIFestival Internacional Orgue de Montserrat, on interpretarà les Vesperae solemnes de Confesore KV 339,de W. A. Mozart. L’endemà, al santuari del Miracle, el Cor interpretarà l’Ofici de completes de la solemnitat deSant Jordi, que va recuperar precisament amb motiu del 15è aniversari. Ja elmes de juliol, el dissabte dia 7 el Cor participarà al Festival de Rudolstadt(Alemanya), juntament amb l’Esbart Dansaire de Rubí i la formació musical MagisterPetrus, que conjuntament oferiran una àmplia mostra dels cants i danses del s.XIV.

 La giraculminarà la nit de Nadal amb la representació del Cant de la Sibil·la, una peçaque va recuperar el Cor fa deu anys. Tots els horaris i el calendari completdels concerts es poden consultar a la pàgina web del Cor de Cambra FrancescValls:  www.corfrancescvalls.org.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció