En directe

Fórmula Estel

ACTIVITATS

El Cor de Cambra Francesc Valls recupera les “Completes de la Solemnitat de Sant Jordi”

Elproper dilluns 23 d’abril a les 20.30, el Cor de Cambra Francesc Vallspresentarà a la Catedral de Barcelona les “Completes de la Solemnitat de SantJordi”…

17 abril 2018

Redacció

Comparteix

Elproper dilluns 23 d’abril a les 20.30, el Cor de Cambra Francesc Vallspresentarà a la Catedral de Barcelona les “Completes de la Solemnitat de SantJordi” a la Generalitat de Catalunya (1614), obra del compositor Joan Pau Pujol(1570-1626). Es tractarà de la primera vegada que es pugui escoltar aquestofici des de fa més de cent anys, gràcies a la iniciativa del Cor FrancescValls, que s’ha proposat recuperar el patrimoni musical de Catalunya dedicat ales seves institucions civils.

Aquestarecuperació compta amb el suport del Capítol de la Catedral de Barcelona i dela Generalitat de Catalunya, ja que l’obra va ser composta precisament per cantara la missa que se celebra a la Capella de Sant Jordi cada 23 d’abril al Palaude la Generalitat. Joan Pau Pujol, Mestre de Capella a la Seu barcelonina,ofrenà a la Diputació del General uns bells quaderns de música dedicats alsDiputats del General, entre els quals hi ha les Completes que ha recuperat elCor Francesc Valls. Els manuscrits es conservaven íntegres i en perfecte estata la Biblioteca de Catalunya, i és per això que s’han pogut recuperar.

ElCor Francesc Valls fa quinze anys que canta a l'antiga Capella de Música de laCatedral de Barcelona, però també ha estat l’encarregat de cantar a la Missa deSant Jordi que es feia al Palau. Aquest vincle amb les institucions l’ha portata voler recuperar tot el patrimoni musical Catalunya dedicat a les seves institucionscivils.

 

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció