En directe

La Caravana

ACTIVITATS

El Cor de Cambra Francesc Valls recupera les “Completes de la Solemnitat de Sant Jordi”

Elproper dilluns 23 d’abril a les 20.30, el Cor de Cambra Francesc Vallspresentarà a la Catedral de Barcelona les “Completes de la Solemnitat de SantJordi”…

17 abril 2018

Redacció

Comparteix

Elproper dilluns 23 d’abril a les 20.30, el Cor de Cambra Francesc Vallspresentarà a la Catedral de Barcelona les “Completes de la Solemnitat de SantJordi” a la Generalitat de Catalunya (1614), obra del compositor Joan Pau Pujol(1570-1626). Es tractarà de la primera vegada que es pugui escoltar aquestofici des de fa més de cent anys, gràcies a la iniciativa del Cor FrancescValls, que s’ha proposat recuperar el patrimoni musical de Catalunya dedicat ales seves institucions civils.

Aquestarecuperació compta amb el suport del Capítol de la Catedral de Barcelona i dela Generalitat de Catalunya, ja que l’obra va ser composta precisament per cantara la missa que se celebra a la Capella de Sant Jordi cada 23 d’abril al Palaude la Generalitat. Joan Pau Pujol, Mestre de Capella a la Seu barcelonina,ofrenà a la Diputació del General uns bells quaderns de música dedicats alsDiputats del General, entre els quals hi ha les Completes que ha recuperat elCor Francesc Valls. Els manuscrits es conservaven íntegres i en perfecte estata la Biblioteca de Catalunya, i és per això que s’han pogut recuperar.

ElCor Francesc Valls fa quinze anys que canta a l'antiga Capella de Música de laCatedral de Barcelona, però també ha estat l’encarregat de cantar a la Missa deSant Jordi que es feia al Palau. Aquest vincle amb les institucions l’ha portata voler recuperar tot el patrimoni musical Catalunya dedicat a les seves institucionscivils.

 

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció