En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El delegat de Joventut de Barcelona qualifica de "bonica experiència" la Trobada de Joves organitzada per Taizé a Praga

El delegat diocesà de Pastoral de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona, Bruno Bérchez, ha fet aquest dilluns una valoració molt positiva de la recent Trobada…

5 gener 2015

Redacció

Comparteix
El delegat diocesà de Pastoral de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona, Bruno Bérchez, ha fet aquest dilluns una valoració molt positiva de la recent Trobada Europea de Joves de la comunitat ecumènica de Taizé, celebrada a Praga entre el 28 de desembre i el 2 de gener. En una entrevista a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel, ha explicat la presència d'un nombrós grup de catalans, "que han estat barrejats amb nois i noies de diversos països, cosa que ha enriquit un encontre que ja és igualment molt especial, perquè combina espiritualitat, convivència i formació cultural, ja que no és ni un recés ni tampoc un festival juvenil, sinó molt més".
Uns 30.000 joves europeus, i alguns d'altres llocs, han participat en aquesta edició, que Mn. Bérchez ha qualificat de "bonica experiència, amb l'acollida dels joves de la ciutat amfitriona molt compromesos". Sobre la combinació d'experiències, el delegat de Joventut ha assegurat que "tot configura una vivència única per a molts". Del contacte amb altres nois i noies, el també director del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) de Catalunya ha explicat que "l'última nit, a l'escola on estaven allotjats els catalans, va ser molt especial per la presència de francesos, polonesos i d'altres països, amb els quals es va fer una rotllana i es van entonar festivament cants a l'estil de Taizé". A tot això, cal afegir l'elecció de València, anunciada el dia 31, com a seu de la propera Trobada Europea de Taizé, del 28 de desembre de 2015 al 2 de gener de 2016. "Era com un secret a veus, tot i que alguns no ho sabien i van mostrar sorpresa. Serà una ocasió de sumar més joves catalans, per la proximitat de la ciutat", ha comentat.
D'altra banda, dins les principals activitats extraordinàries de la pastoral juvenil a Catalunya, el delegat de Barcelona ha anunciat que molts catalans participaran, els primers dies d'agost, "en una trobada de joves a Àvila, coincidint amb l'Any Teresià" pel cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. També ha explicat que, el 16 d'agost, se celebrarà a Barcelona una gran trobada de pregària amb cants de Taizé, coincidint en aquest cas amb el 30è aniversari dels primers grups d'acollida organitzats a Catalunya i que, pocs mesos després, van organitzar la Trobada Europea de Joves a la capital catalana.
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'00") tota l'entrevista a Bruno Bérchez.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció