En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

El delegat de Joves de Sant Feliu afirma que, amb "comunió i portes obertes", els nois i noies s'acostaran a l'Església

La comunicació de la fe cristiana als joves, a través de l'Església, ha tornat a ser aquest dimarts el tema central de l'espai L'Església no…

20 gener 2015

Redacció

Comparteix
La comunicació de la fe cristiana als joves, a través de l'Església, ha tornat a ser aquest dimarts el tema central de l'espai L'Església no s'atura, dins la Fórmula Estel. Carles Muñiz, delegat de Pastoral de Joventut del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, ha explicat que, "perquè els joves puguin acostar-se a l'Església, s'ha d'aconseguir que hi vegin una gran família acollidora, a través de la creació d'espais de trobada a la seva manera". En aquesta línia, ha aclarit que "no es busca un relleu, sinó que aquell adolescent i jove faci, dins l'Església, aquella trobada amb Jesús i canalitzi la recerca de Déu, que existeix en la joventut". També ha assegurat que "cal pensar, des de parròquies, convents i altres realitats, en iniciatives que estimulin la sorpresa en aquests nois i noies, perquè s'incorporin a la comunitat cristiana".
Muñiz ha dit que "el Sant Feliu Jove és com un gran paraigua en què es vol situar tota la realitat pastoral, totes les accions on l'adolescent i el jove és protagonista, des dels itineraris catequètics per a la Confirmació fins als esplais, l'acció catòlica i altres moviments apostòlics, passant per les experiències de voluntariat i altres accions socials". Sobre l'Escola de Pregària, el delegat ha recordat que forma part d'un mosaic d'accions concretes "que es fan des de la diòcesi i també des del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ)".
Carles Muñiz ha situat la Delegació de Pastoral de Joventut en "un àmbit que genera una gran comunitat, perquè les activitats i els grups siguin veritablement eclesials, vinguin d'on vinguin, i s'integrin en aquesta dinàmica". Una figura creixent és, també segons el responsable de la Pastoral Juvenil de Sant Feliu, la d'aquell "jove que va per lliure i que troba en la Delegació un horitzó a la seva cerca de Déu i de transcendència". Per trobar un significat a la feina diocesana amb els joves, ha destacat igualment "el principi i valor de la comunió, perquè la Delegació està al servei de tothom i, sense la pròpia diòcesi viva i atenta, no té sentit".
El delegat de Joventut de Sant Feliu de Llobregat ha presentat, a més, la trobada diocesana d'adolescents i joves, programada per a aquest dissabte, 24 de gener, a la parròquia de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú. "Volem acollir tots els joves entrin per la porta que entrin. Quan va començar aquesta experiència ara fa uns anys, el lema va ser 'junts de nou', i ara es volen proposar uns moments comuns i després activitats per grups d'edats, aquest any amb el tema de l'esperança", ha explicat. En aquest sentit, Muñiz ha dit que "es vol partir aquesta vegada de les experiències més fosques dels joves, com ara fracassos acadèmics o de gestió i altres realitats, davant les quals podem presentar el sentit que ens dóna Jesús ressuscitat per a cadascú de nosaltres". Per a més informació o inscripcions, es pot enviar un missatge a l'adreça santfeliujove@bisbatsantfeliu.cat .
Carles Muñiz, en un altre moment de la conversa, s'ha referit als joves allunyats de la fe cristiana. "Això és també font d'esperança perquè, si el noi o la noia busca, tenim la possibilitat de mostrar el tresor que el mateix jove busca", ha comentat. El delegat de Sant Feliu de Llobregat ha proposat "la continuïtat, els itineraris per arribar a cristians adults, això en el cas dels creients convençuts, mentre que per als allunyats, cal ser més descarats i tenir les portes fins i tot més obertes". Finalment, ha situat el termòmetre de l'eficàcia pastoral amb la joventut en el fet de "tenir joves d'uns 26 anys, ja consolidats en la seva aportació a la Delegació d'aquest àmbit pastoral".
Cal recordar que, a banda de les realitats diocesanes, les delegacions preparen equips de cara a la Jornada Mundial de la Joventut Cracòvia 2016 i el proper Aplec de l'Esperit. Abans, a principis d'agost d'aquest 2015, hi haurà una trobada internacional de joves a Àvila, amb motiu de l'Any Teresià que commemora els 500 anys del naixement de Santa Teresa de Jesús.
Es pot escoltar aquí (des del minut 9'00") tota la conversa amb Carles Muñiz en l'espai L'Església no s'atura.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció