En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

El delegat de Mans Unides a Barcelona recorda que "els 600 projectes de l'entitat van allà on no hi arriba ningú"

'Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes?'. Aquest és el lema de la campanya anual de Mans Unides 2015. Després de diversos anys en què s'ha incidit…

6 febrer 2015

Redacció

Comparteix
'Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes?'. Aquest és el lema de la campanya anual de Mans Unides 2015. Després de diversos anys en què s'ha incidit en els Objectius del Mil·lenni, que tenien precisament en aquest any la data límit per assolir-los, ara l'ONG catòlica fa balanç, amb les llums i ombres d'aquesta lluita plena de fites assolides i de reptes pendents. El president i delegat de Mans Unides a Barcelona, Joan Martí Llobet, ha explicat aquest divendres, des de la Fórmula Estel, que l'entitat "ha trobat enguany un lema que es basa en el fet que constantment hem de tenir en el cor l'objectiu de rebaixar al màxim o eliminar la pobresa". En aquesta línia, ha recordat que "hi ha molta gent que potser no està ben informada sobre la tasca de l'entitat, i de vegades s'ignora la realitat dels països del sud o en vies de desenvolupament". Martí Llobet també ha demanat que "la gent acompanyi Mans Unides per arribar a solucionar aquest greu problema".
Durant aquests anys d'objectius del mil·lenni, per exemple, s'ha reduït a la meitat la pobresa extrema, però encara hi ha mancances que, en alguns casos, es mantenen o empitjoren. El delegat de Mans Unides a Barcelona s'ha mostrat optimista perquè, segons ell, "s'han aconseguit resultats gràcies sobretot al treball de moltes persones, un fet que és positiu i dóna ànims per seguir endavant".
 
Joan Martí Llobet ha dit, a més, que Mans Unides, des de totes les diòcesis espanyoles, "gestiona uns 600 projectes, tots en la línia d'arribar allà on no hi arriba ningú". També ha destacat que "la base d'aquests projectes és el percentatge elevat de desnutrició, la pobresa extrema i la fam". I pel que fa al projecte concret de la Delegació de Barcelona, el seu màxim responsable ha explicat que "aquest any s'està finançant l'enfortiment de processos productius per a la seguretat alimentària a Bolívia, buscant la supervivència de moltes persones que viuen en condicions molt difícils, a 4.000 metres d'alçada, sense accés a l'educació o a l'aigua potable i entre nombroses precarietats".
Finalment, Martí Llobet ha fet una crida a la participació, mitjançant un donatiu, en la col·lecta que es fa aquest diumenge a totes les parròquies, santuaris i altres esglésies de Catalunya i del conjunt d'Espanya. "Demano a tothom que mediti una mica quina és la realitat. En un enterrament on he anat recentment, es deia de la difunta que tenia la capacitat de donar i de donar-se. Aquest és l'esforç que demanem per a Mans Unides", ha dit. Més enllà de la col·lecta, es pot oferir subscripció periòdica o demanar més informació al telèfon 93 487 78 78 o bé entrant aquí.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Joan Martí Llobet.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció