En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

El delegat de Pastoral Social de Barcelona diu que la Jornada de Migracions és "una crida davant la tragèdia de molta gent"

L'Església celebra aquest diumenge la Jornada Mundial de les Migracions, amb el lema "Una Església sense fronteres, mare de tots". Amb motiu d'aquesta commemoració, la…

14 gener 2015

Redacció

Comparteix
L'Església celebra aquest diumenge la Jornada Mundial de les Migracions, amb el lema "Una Església sense fronteres, mare de tots". Amb motiu d'aquesta commemoració, la Delegació de Pastoral Social de l'Arquebisbat de Barcelona ha organitzat per al diumenge següent, dia 25, una trobada oberta en què es reflexionarà al voltant d'un altre lema: "Tu tens la clau de la convivència".
El delegat de Pastoral  Social de l'Arquebisbat de Barcelona, Josep Maria Jubany, ha explicat que la jornada, que es farà a la Parròquia de Santa Madrona, al barri barceloní del Poble Sec, "té la particularitat de donar importància, aquesta vegada, a una estona de pregària per totes les persones que han mort a la Mediterrània en el seu intent d'arribar a Europa, en sintonia amb la crida del Papa l'any 2013 a Lampedusa". Jubany ha afegit que "hi són convidats tots els creients amb sensibilitat davant la tragèdia de persones que, com diu el Papa, busquen un port de salvació i, abans d'arribar-hi, naufraguen". En aquesta línia, ha afegit que la intenció de la delegació és interpel·lar tothom "a plorar pels morts a la mar, perquè fins ara sovint no ho hem fet".
La jornada començarà amb l'Eucaristia a les 12.00 h. Després, s'obrirà una exposició sobre les edicions de la trobada els últims anys amb una conferència i, finalment a les 16.00, es farà la pregària. També Josep Maria Jubany ha animat els cristians a viure la Jornada Mundial d'aquest diumenge, 18 de gener, "des del desig de visualitzar la gran riquesa que ens porten els immigrants i per agrair tot el que ells fan per nosaltres, com també allò que nosaltres fem per ells".
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'00") tota l'entrevista a Josep Maria Jubany.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció