En directe

La Caravana

SOCIETAT

“El desconfinament ha de ser més àgil allà on hi ha menys casos”

Josep María Guardiola, metge internista de l’Hospital Sant Pau de Barcelona, ha valorat aquest dimarts la possibilitat del desconfintament per zones sanitàries i la probabilitat…

6 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Josep María Guardiola, metge internista de l’Hospital Sant Pau de Barcelona, ha valorat aquest dimarts la possibilitat del desconfintament per zones sanitàries i la probabilitat que, a Catalunya, es donin diferents fases de desescalada. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha dit que sembla lògic que sigui així, perquè “el procés de desconfinament ha de ser més àgil a les zones amb menys casos” de Covid-19. A més, el metge ha afegit que “posar tothom en el mateix nivell no té gaire sentit”, i també que “calen més dades per calibrar bé com es pot passar d’una fase a l’altra, ja que les condicions òptimes no és donen en les zones on hi hagut més incidència del virus”. Tot plegat, segons Guardiola, “és sentit comú perquè, si no complim tots els requisits, s’ha d’anar poc a poc”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 5 de maig
Preguntat si s’han fet les coses de la millor manera possible amb la gestió de la crisi sanitària, Guardiola ha dit que, “si això tornés a començar, sabríem més coses i els contagis baixarien”. També ha explicat que, en el seu moment, “els hospitals es van dividir en àrea Covid i àrea no Covid, i que, malgrat que les mesures de seguretat eren màximes, no eren tan estrictes en les àrees lliures de virus”. Igualment ha comentat que després s’ha vist que, amb mesures més dràstiques a totes les zones, s’haurien evitat contagis, perquè “hi havia falsos positius i era molt complicat ubicar els pacients”. El metge de Sant Pau ha afirmat que “s’estan fent estudis entre els treballadors sanitaris i que estem en unes xifres de 11% de contagiats”. A més, ha dit que “els primers tests no tenien gaire sensibilitat, i les dades s’aniran actualitzant en les properes setmanes, amb proves més fiables”.

Josep Maria Guardiola s'ha referit a la possibilitat que els tests massius siguin possibles, per afirmar que “s’han d’anar ampliant, però no està clar si té sentit fer-los a tota la població, perquè no està clar tampoc que sigui viable”. Ha dit que “la idea és arribar al màxim, però no sé com és farà, perquè logísticament és complicat”. Finalment, el metge internista ha volgut subratllar que “és molt important saber si les persones han passat o no la malaltia, per saber si estan protegits, tot i que ha admès que “no és sap fins a quin put existeix la protecció”. I en relació amb els avenços per aconseguir una vacuna, Guardiola ha destacat el fet que “estem en marxa, però és complicat treure conclusions amb les dades que tenim”.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció