En directe

Laudes

AUDIOS

Sense categoria

"El diagnòstic de VIH em va portar odi i, en canvi, el de càncer, amor"

Adam Castillejo, conegut com el "pacient de Londres", és una de les cinc persones al món que s'ha curat del virus del VIH

7 novembre 2023

Comparteix
Adam Castillejo, conegut com el "pacient de Londres” és la segona persona al món que s'ha curat del VIH 

Adam Castillejo també és conegut com "el pacient de Londres". Ell és una de les cinc persones al món que s'ha curat del virus del VIH. Concretament, és el segon cas reportat a escala internacional, una dècada després que ho fes el pacient de Berlín, Timothy Ray Brown.

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Castillejo explica que el diagnòstic del VIH va ser la seva "primera condemna de mort". I és que nou anys després li van detectar un càncer. Però aquesta segona malaltia, la va viure de manera molt diferent perquè no anava lligada a un estigma: "Amb el diagnòstic del VIH vaig rebre molt d'odi. Em deien que era per culpa del meu estil de vida. En canvi, amb el del càncer em deien que no era la meva culpa i que li podia passar a tothom. El VIH ha sigut d'odi i el càncer d'amor. Són dues sentències de mort, però una amb estigma i l'altre no".

"Amb el diagnòstic del VIH, em deien que era per culpa del meu estil de vida. En canvi, amb el del càncer em deien que no era la meva culpa i que li podia passar a tothom"

Ara, Adam Castillejo s'ha convertit en un "ambaixador de l'esperança" i convida tothom a no perdre l'esperança perquè "estem molt a prop de trobar la cura per als qui pateixen la sida".

A més, vol inspirar els científics a continuar treballant per aconseguir una cura més accessible. "Jo soc la prova viva que és possible curar-se del VIH. Soc la porta cap a una cura accessible del VIH cap a tota la comunitat", sentencia.

"Jo soc la porta cap a una cura accessible del VIH cap a tota la comunitat"

Tot plegat, una història que compartirà amb metges i pacients a Barcelona, en la vintena jornada de promoció de la salut i qualitat de vida per a persones amb VIH, que tindrà lloc al CaixaFòrum.

Recupera tota l'entrevista aquí!

Adam Castillejo: "El diagnòstic de VIH em va portar odi i, en canvi, el de càncer, amor"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció