En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El director de Càritas Barcelona reitera que, "si no hi ha pacte per l'ocupació, el problema serà de salut mental"

Jordi Roglà, director de Càritas Diocesana de Barcelona, ha insistit aquest dimecres al matí que ''un pacte per l'ocupació és imprescindible'', ja que està en…

4 desembre 2013

Redacció

Comparteix

Jordi Roglà, director de Càritas Diocesana de Barcelona, ha insistit aquest dimecres al matí que ''un pacte per l'ocupació és imprescindible'', ja que està en joc ''la situació de 3 milions d'espanyols, la meitat dels aturats, que són persones fins i tot sense cap possibilitat d'accedir a les eines per buscar feina, és a dir, sense ocupabilitat''. En el Mirador de l'actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, Roglà ha assegurat que, ''si no arriba aquest pacte, tindrem un problema de salut mental, i aleshores haurem d'acordar mesures per a l'atenció psiquiàtrica d'aquestes persones''.

Per la seva banda, el president de l'Observatori del Tercer Sector, Joaquim Sabater, ha dit que, ''si no som capaços, començant per les entitats i les forces polítiques, de tenir la sensibilitat d'impulsar accions que evitin el creixement continuat de persones en el llindar de la pobresa, anem a una societat en fracàs''. Precisament partint d'aquesta idea, Sabater ha afegit que ''un pacte és fonamental, però encara és més important situar-nos en la finalitat, que és l'eradicació de la pobresa sense paliatius''.

També ha participat en el debat el director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets, que ha explicat la tasca de l'entitat ''per l'autonomia de les persones, primer de tot cobrint les seves necessitats bàsiques i després garantint l'allotjament, que és bàsic, sobretot tenint en compte que hi ha 100.000 habitatges buits a Catalunya, cosa que, d'altra banda, ja seria un primer ingredient per al pacte''. El director de Càritas Barcelona, a més, ha destacat que, ''d'acord amb el que diu la Doctrina Social de l'Església, l'economia ha d'estar al servei de la societat, i no pas la societat al servei de l'economia''.

El IV Congrés del Tercer Sector Social, celebrat la setmana passada a Barcelona, ha ressonat també en el col·loqui, sobretot a través dels seus tres principals plantejaments: recuperar la inversió en polítiques socials, garantir els drets sobials bàsics i enfortir el teixit d'entitats del país.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció