En directe

Laudes

SOLIDARITAT

El director d'Oxfam Catalunya demana perdó pels "fets" d'Haití

Francesc Mateu, director d'Òxfam Intermon Catalunya, Òscar Velasco, cap de Comunicació de Creu Roja Catalunya, i  Joaquim Sabater, expert en polítiques socials i president de l'Observatori…

21 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc Mateu, director d'Òxfam Intermon Catalunya, Òscar Velasco, cap de Comunicació de Creu Roja Catalunya, i  Joaquim Sabater, expert en polítiques socials i president de l'Observatori del Tercer Sector, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que cal separar les males pràctiques d'algunes persones amb el conjunt de les oenagés. Mateu ha demanat "perdó perquè els fets d'Haití són inexcusables i produeixen vergonya" a Òxfam Intermón. Ha aclarit, això sí, que el que va passar amb la prostitució a Haití "va ser en una oficina que no era d'Òxfam Intermon, sinó d'Oxfam Anglaterra" i que "la situació d'allò que va passar, que va ser el 2011, s'ha corregit".
Per la seva banda, Sabater ha recordat que, "davant aquests i altres casos, cal fer costat als dirigents de les entitats afectades, perquè el mal comportament d'algunes persones no pot enfonsar la feina feta". Això sí, ha admès que "la confiança en les oenagés és més fràgil que en altres àmbits, perquè hi ha un alt grau de compromís, i costa molt poc de trencar, tot i que no es pot generalitzar". Velasco ha comentat que "aquesta crisi és de sector i cal que tots n'aprenguin, a partir de la pregunta sobre la reputació de les entitats". També ha assegurat que "la ciutadania sobretot demana mecanismes d'accés a canals de denúncia per investigar presumptes irregularitats" o males pràctiques.

Hem analitzar la crisi en el món de les oenagés pels casos d’escàndols sexuals i prostitució coneguts aquests últims dies, una situació que cal afrontar amb prudència i sense generalitzar. Cal recordar que, a més, Metges Sense Fronteres anuncia que ha rebut 146 denúncies o alertes l’any 2017, entre ells 40 ja identificades com a casos d’assetjament o abús. Davant aquests i altres casos, rebrota la necessitat de no generalitzar i d’aïllar els comportaments inadequats.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 21 de febrer.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció