En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El director general d'Afers Religiosos qualifica el moment de Catalunya de "signe de pluralitat" també per als creients

El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, ha dit aquest dimecres, en una entrevista al programa Fórmula Estel, que el govern català…

12 novembre 2014

Comparteix
El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, ha dit aquest dimecres, en una entrevista al programa Fórmula Estel, que el govern català sempre "intenta donar a conèixer la realitat plural i rica del país, perquè poca gent la coneix". En aquesta línia, ha recordat que molts dels qui s'han mobilitzat en el procés participatiu del 9N, com en altres activitats de la societat civil, "són creients de diferents religions, cosa que suposa un repte i un signe també de pluralitat". Vendrell ha recordat que l'empenta té com a protagonista "molta gent, i això fa que no es pugui deixar de banda la religió, com es demostra amb el fet que hi hagi hagut posicionaments públics sobretot des del catolicisme i des de les esglésies evangèliques, com també des d'altres religions".
Sobre la XI Mostra de Cinema Espiritual, que ha assumit per primera vegada aquest any l'organisme públic, Vendrell ha explicat que "l'oferta és la de les grans preguntes, un cinema de valors que fins ara ha tingut poca presència a la gran pantalla, motiu pel qual es vol ajudar a fer arribar els valors espirituals i socials que porten aquestes 12 produccions", que s'exhibeixen del 6 al 23 de novembre (es pot consultar aquí tota la informació).
Enric Vendrell ha valorat molt positivament el document elaborat l'any passat pel Consell Assessor per la Diversitat Religiosa, "perquè ha tingut una gran acollida allà on s'ha presentat, ja que ha estat traduït al castellà i a l'anglès, perquè molta gent s'hi ha mostrat interessada". El director general ha recordat que l'objectiu de l'escrit és "garantir un clima de convivència en què tothom pugui viure la seva fe amb total normalitat, sobretot perquè és un dret reconegut per la Constitució, i encara no es viu de manera real i total aquesta diversitat religiosa". Vendrell, en la mateixa línia, ha assegurat que "la religió i la cultura cristiana és la que ha configurat Catalunya com a país, tot i que actualment no sigui l'única creença".
Tot repassant diversos temes, el director general d'Afers Religiosos s'ha mostrat molt satisfet per la recent concessió del premi Memorial Cassià Maria Just a la Comunitat ecumènica de Taizé. "El jurat ha elegit aquesta candidatura, entre moltes altres de gran interès, sobretot pel treball que fa Taizé des del primer dia a favor dels joves, un fet molt important tenint en compte el moment que viu la nostra societat", ha explicat. El lliurament tindrà lloc el 3 de desembre en un acte oficial presidit per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, amb la presència de dos monjos de la comunitat. Enric Vendrell ha anunciat, a més, que s'organitzarà una pregària a l'estil de Taizé amb motiu de l'esdeveniment.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista a Enric Vendrell (des del minut 24'30").

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció