En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

El director general d'Afers Religiosos qualifica el moment de Catalunya de "signe de pluralitat" també per als creients

El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, ha dit aquest dimecres, en una entrevista al programa Fórmula Estel, que el govern català…

12 novembre 2014

Comparteix
El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, ha dit aquest dimecres, en una entrevista al programa Fórmula Estel, que el govern català sempre "intenta donar a conèixer la realitat plural i rica del país, perquè poca gent la coneix". En aquesta línia, ha recordat que molts dels qui s'han mobilitzat en el procés participatiu del 9N, com en altres activitats de la societat civil, "són creients de diferents religions, cosa que suposa un repte i un signe també de pluralitat". Vendrell ha recordat que l'empenta té com a protagonista "molta gent, i això fa que no es pugui deixar de banda la religió, com es demostra amb el fet que hi hagi hagut posicionaments públics sobretot des del catolicisme i des de les esglésies evangèliques, com també des d'altres religions".
Sobre la XI Mostra de Cinema Espiritual, que ha assumit per primera vegada aquest any l'organisme públic, Vendrell ha explicat que "l'oferta és la de les grans preguntes, un cinema de valors que fins ara ha tingut poca presència a la gran pantalla, motiu pel qual es vol ajudar a fer arribar els valors espirituals i socials que porten aquestes 12 produccions", que s'exhibeixen del 6 al 23 de novembre (es pot consultar aquí tota la informació).
Enric Vendrell ha valorat molt positivament el document elaborat l'any passat pel Consell Assessor per la Diversitat Religiosa, "perquè ha tingut una gran acollida allà on s'ha presentat, ja que ha estat traduït al castellà i a l'anglès, perquè molta gent s'hi ha mostrat interessada". El director general ha recordat que l'objectiu de l'escrit és "garantir un clima de convivència en què tothom pugui viure la seva fe amb total normalitat, sobretot perquè és un dret reconegut per la Constitució, i encara no es viu de manera real i total aquesta diversitat religiosa". Vendrell, en la mateixa línia, ha assegurat que "la religió i la cultura cristiana és la que ha configurat Catalunya com a país, tot i que actualment no sigui l'única creença".
Tot repassant diversos temes, el director general d'Afers Religiosos s'ha mostrat molt satisfet per la recent concessió del premi Memorial Cassià Maria Just a la Comunitat ecumènica de Taizé. "El jurat ha elegit aquesta candidatura, entre moltes altres de gran interès, sobretot pel treball que fa Taizé des del primer dia a favor dels joves, un fet molt important tenint en compte el moment que viu la nostra societat", ha explicat. El lliurament tindrà lloc el 3 de desembre en un acte oficial presidit per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, amb la presència de dos monjos de la comunitat. Enric Vendrell ha anunciat, a més, que s'organitzarà una pregària a l'estil de Taizé amb motiu de l'esdeveniment.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista a Enric Vendrell (des del minut 24'30").

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023