En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El discurs de Torra, "equívoc" per a uns i "correcte" per a altres

Toni Florido, responsable de Defensa del PDeCAT, Marilén Barceló, regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, i Josep Maria Balcells, exdiputat del PSC i militant dels Comuns,…

5 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Toni Florido, responsable de Defensa del PDeCAT, Marilén Barceló, regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, i Josep Maria Balcells, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat i de diferents maneres, l'actual situació política i social a Catalunya. Florido ha dit que "el discurs pronunciat aquest dimarts per Quim Torra va ser molt correcte, molt institucional, i insistint en el missatge de les forces polítiques que donen suport a la majoria parlamentària i que consisteix a tirar endavant un projecte polític que l'Estat espanyol ha volgut criminalitzar". En aquesta línia, ha lamentat que, "si fóssim escocessos, podríem votar sense el risc que ens apallissi la policia"

Barceló, per la seva banda, ha denunciat que "l'error del discurs de Torra és dir que parla en nom de tots els catalans, utilitzant les institucions al servei del separatisme i situant Catalunya en situació d'enfrontament". Balcells ha lamentat que "Quim Torra digui que no juga a determinades coses quan no li agraden", i ha acusat el president català de "desmuntar amb el seu missatge la condició democràtica de l'Estat espanyol". Els llaços grocs i les polèmiques d'aquest estiu i la necessitat d'un diàleg per resoldre el conflicte han estat altres dels temes tractats.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 5 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el conflicte polític que viu Catalunya, reflectit socialment durant l’estiu amb els llaços grocs i les declaracions dels partits i les institucions, tot mentre segueix la maquinària judicial. El desglaç abans i després de la reunió de Pedro Sánchez amb Quim Torra al juliol, un procés interromput per nombrosos desencontres i crítiques mútues, i la preparació de la Diada i les commemoracions per l’1 d’octubre, un test important sobre el moment actual, han estat igualment presents.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció