En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El doctor en Dret José Luis Salido defensa la Llei de Seguretat Ciutadana, mentre que l'experta en cooperació Eulàlia Reguant denuncia que "atempta contra drets bàsics"

L'avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana que prepara el govern espanyol, finalment no aprovada divendres passat i de moment ajornada, ha estat aquest dilluns al…

25 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L'avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana que prepara el govern espanyol, finalment no aprovada divendres passat i de moment ajornada, ha estat aquest dilluns al matí el tema d'anàlisi en el Mirador de l'actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. El doctor en Dret i professor de Dret Laboral a la Universitat de Barcelona José Luis Salido ha argumentat, a favor del text, que ''cal regular aquells temes que són motiu de faltes o sancions considerades menors perquè han desaparegut en l'última reforma del Codi Penal, concretament en el títol tercer''. Per la seva banda, el president de l'Observatori del Tercer Sector, Joaquim Sabater, ha qualificat d'injusta la iniciativa governamental perquè, segons ell, ''agreuja més la política de retallades d'aquest govern del PP, que ha pujat impostos, ha congelat sous de treballadors públics, ha suprimit pagues de Nadal i és responsable del tancament de moltes empreses''. En aquesta línia, ha recordat que ''la democràcia es fonamenta en la llei, però les normes de vegades poden ser injustes''.

També ha participat en el debat l'experta en cooperació Eulàlia Reguant, delegada a Barcelona de Fiare Banca Ètica. Ha assegurat que el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana ''atempta contra drets bàsics com el de tenir un habitatge, una feina i el mínim necessari per viure, ja que s'opta per la repressió amb l'objectiu de tapar les polítiques d'un govern que no sap resoldre els problemes dels ciutadans''. Finalment, el portaveu del sindicat policial SAP-UGT, Valentí Anadón, ha dit que ''s'ha de vetllar de l'autoritat de la Policia i garantir que sigui respectada'', tot i que no s'ha pronunciat clarament ni a favor ni en contra sobre la llei. 

Les protestes d'aquest cap de setmana en diverses ciutats de l'Estat han tingut, entre els principals motius, denunciar allò que el centenar d'organitzacions ciutadanes convocants han qualificat de ''retallada de drets i llibertats'' i, per tant, el rebuig a l'avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana anunciat pel govern espanyol. El text, que recull 55 infraccions, endureix les sancions per manifestacions sense permís i restringeix els anomenats ''escraches'', que són els actes intimidatoris als domicilis d'alguns polítics o personatges públics. Les faltes més greus es castiguen amb multes que van entre els 30.000 i els 600.000 euros, segons l'avantprojecte. El govern l'ha defensat per garantir una millor seguretat, mentre que l'oposició ja ha anunciat que intentarà que no tiri endavant.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció