En directe

Fabricació Pròpia

CULTURA

El documental "Jo Crec" s'estrena als cinemes comercials

Jo Crec, el primer film del món en 3D que tracta íntegrament sobre el Credo, s’estrena avui a diversos cinemes d'arreu d'Espanya.El film es presenta…

21 març 2014

Redacció

Comparteix

Jo Crec, el primer film del món en 3D que tracta íntegrament sobre el Credo, s’estrena avui a diversos cinemes d'arreu d'Espanya.
El film es presenta a Madrid, Barcelona, Cadis, València, Lleida, Girona i Terrassa. Al Principat, les sales de projecció seran, des del dia 21 de març:

• Barcelona – Sales CINESA Diagonal y Cinema Comèdia
• Girona – Cinemes Albèniz Centre
• Lleida – Cinemes JCA Alpicat
• Terrassa – CINESA Parc Vallès

I a partir de les setmanes següents, s’ha confirmat l’estrena a:

• Badalona – Sales Megacine – Centre Comercial Màgic (29 de març)
• Tarragona – Sales OCINE Tarragona – Les Gavarres (7 d’abril)

A la llista s’hi aniran afegint altres ciutats de la geografia espanyola, seguint una innovadora iniciativa en la exhibició de pel·lícules, basada en la petició del propi públic.

La pel·lícula es va idear per a ajudar a l’espectador a plantejar-se les grans preguntes: el sentit de la vida, la llibertat, el sofriment, el mal i la mort, i a "trobar les respostes a les grans incerteses de la vida que acompanyen la nostra existència", afirma Vicenç Vila, director del documental. La cinta inclou els testimonis de més de cinquanta persones anònimes i conegudes, així com diferents paisatges i mostres d’art religiós de tot Catalunya per primera vegada en format cinematogràfic 3D. Entre les personalitats més populars entrevistades, s’hi compten l’actor Joan Pera, Tomàs Molina (home del temps de TV3), la il·lustradora Pilarín Bayés, i el filòsof Francesc Torralba,
entre molts d’altres. El pianista i compositor terrassenc Jordi Sanjuan ha estat el responsable de l’excepcional banda sonora de Jo Crec.

Recentment, el Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, que depèn del Vaticà, ha reconegut a Jo Crec com a mereixedora del seu recolzament institucional. És la primera vegada a la història que la Santa Seu concedeix aquest reconeixement explícit a una pel·lícula realitzada a l’Estat espanyol.

Abans de ser estrenada a nivell estatal, Jo Crec ha viatjat per mig món i ha tingut un gran reconeixement en festivals de prestigi, com ara el Certamen Mirabile Dictu, de Roma, on va ser nomenada finalista al Millor Documental de l’Any. El 13 de març passat  Jo Crec va ser presentada a la Mostra de Cine Madrid Maná, certamen que està considerat com el més important del cinema religiós en llengua espanyola a nivell mundial. Igualment, el film va recollir l’aplaudiment del públic i la crítica al Festival Internacional de 3D de Grenoble i a la Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona.

Els responsables de Jo Crec són conscients de la "dificultat de competir amb les multimilionàries produccions de Hollywood" en totes les ciutats. Per aquest motiu han decidit "imitar l'innovador model d'èxit" en la exhibició impulsat pel director espanyol Juan Manuel Cotelo, autor dels títols La última cima i Mary’s Land. "Així", diu en Vicenç Vila, "ens dirigim a qualsevol espectador que vulgui anar al cine a veure una pel·lícula catòlica en 3D per a que ens comuniqui el seu interès i que nosaltres puguem fer les gestions necessàries per a poder-la estrenar a la seva ciutat".

Per aquest motiu, la productora ha obert un espai a la web oficial www.jocrec.net, perquè el públic pugui sol·licitar l’estrena a la seva ciutat comunicant-se directament amb la productora.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció