En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El DOMUND, amb el lema "missioners de la misericòrdia", porta una crida "a fer comunió amb els enviats a la frontera"

L'Església celebra aquest diumenge la Jornada Mundial de la Propagació de la fe, el DOMUND, amb el lema "missioners de la misericòrdia". Manuel Roig Cisteré,…

15 octubre 2015

Comparteix
L'Església celebra aquest diumenge la Jornada Mundial de la Propagació de la fe, el DOMUND, amb el lema "missioners de la misericòrdia". Manuel Roig Cisteré, delegat de Missions de les diòcesis de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, ha dit aquest dijous a Ràdio Estel que "els creients són cridats a fer comunió amb els qui estan enviats a la frontera a anunciar la misericòrdia i l'evangeli de Jesús". Sobre la diversitat del mateix món, el responsable eclesial, també missioner amb experiència a Xile, ha destacat la importància "d'adaptar-se a totes les cultures i als accents propis de cada país, que són diferents".
Manuel Roig ha explicat que "les Obres Missionals Pontifícies, per gestionar les col·lectes del DOMUND, recullen els diners de tot el món i, després, es reparteixen des d'un fons comú segons les necessitats de cada país, amb un 15 per cent que se'n va a despeses d'administració i comunicació". El delegat de Missions ha recordat que "hi ha Esglésies amb més necessitats i zones del món més pobres, sobretot allà on l'evangelització està començant".
La campanya de  l'octubre missioner té aquest any, d'altra banda, dues dimensions: la coincidència amb l'Any de la Vida Consagrada i la proximitat de l'Any Jubilar de la Misericòrdia, que començarà el 8 de desembre. "Jesús va començar guarint i perdonant els pecadors, perquè la misericòrdia sempre ha estat en el centre del seu missatge, per posar-nos en pau quan hi ha guerra", ha assegurat Manuel Roig.
El delegat de Missions de Barcelona i Sant Feliu ha destacat que "tots els creients han de seguir la crida a enviar sembradors pertot arreu", alhora que ha recordat que "els missioners no són només preveres o religiosos, sinó també laics i laiques". Finalment, Roig ha recordat que "tots els cristians són testimonis i no volen mai fer prosselitisme" o imposar, sinó portar, precisament "amb aquest testimoni", el  missatge cristià allà on no es coneix o es coneix poc.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 28'30") tota l'entrevista a Manuel Roig Cisteré.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció