En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Dr. Bonet (SEM) afirma que els mitjans han de parlar de l'accident “amb el mínim sensacionalisme i el màxim rigor”

Aquest dimecres ens ha acompanyat el Doctor Francesc Bonet, Director General del Sistema d’Emergències Mèdiques. Ens ha explicat que des del Sistema tenen procediments concrets…

25 març 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dimecres ens ha acompanyat el Doctor Francesc Bonet, Director General del Sistema d’Emergències Mèdiques. Ens ha explicat que des del Sistema tenen procediments concrets per actuar en casos d’accidents de múltiples víctimes. En l'accident de l'avió de Germanwings han desplegat un sistema de intervenció en els llocs on truquen persones que presenten angoixa per la situació o problemes mèdics associats, és a dir, malalties que es compliquen quan s’ha de gestionar una mala notícia: “Actuem de manera reactiva, posem a disposició l’equip esperant les trucades o incidents relacionats amb el fet”, explica Bonet.
El Doctor Bonet ens ha explicat com s’ha d’abordar aquesta qüestió especialment amb els nens i les nenes de l’institut Giola, d’on eren els 16 alumnes i professors que viatjaven a l’avió. “La mort sobtada és difícil de pair perquè no hi ha cap procés de comiat”, diu el director del SEM, que afegeix: "Als infants se’ls ha d’explicar la veritat de manera dosificada, tenir contacte físic amb ells i fer treball d’equip”. 
Abans de cloure, Francesc Bonet ha llençat una recomanació sobre el tractament que els diferents mitjans de comunicació haurien de fer d’aquesta informació. “Sobretot, no dramatitzar ni buscar escenes de dolor, que fan patir el que les viu i genera un efecte de contagi per les persones implicades. Mínim sensacionalisme, màxim rigor, i respecte exquisit als familiars”, ha conclòs.
Escolta l'entrevista a Francesc Bonet (minut 28)

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció