En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Dr. Bonet (SEM) afirma que els mitjans han de parlar de l'accident “amb el mínim sensacionalisme i el màxim rigor”

Aquest dimecres ens ha acompanyat el Doctor Francesc Bonet, Director General del Sistema d’Emergències Mèdiques. Ens ha explicat que des del Sistema tenen procediments concrets…

25 març 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dimecres ens ha acompanyat el Doctor Francesc Bonet, Director General del Sistema d’Emergències Mèdiques. Ens ha explicat que des del Sistema tenen procediments concrets per actuar en casos d’accidents de múltiples víctimes. En l'accident de l'avió de Germanwings han desplegat un sistema de intervenció en els llocs on truquen persones que presenten angoixa per la situació o problemes mèdics associats, és a dir, malalties que es compliquen quan s’ha de gestionar una mala notícia: “Actuem de manera reactiva, posem a disposició l’equip esperant les trucades o incidents relacionats amb el fet”, explica Bonet.
El Doctor Bonet ens ha explicat com s’ha d’abordar aquesta qüestió especialment amb els nens i les nenes de l’institut Giola, d’on eren els 16 alumnes i professors que viatjaven a l’avió. “La mort sobtada és difícil de pair perquè no hi ha cap procés de comiat”, diu el director del SEM, que afegeix: "Als infants se’ls ha d’explicar la veritat de manera dosificada, tenir contacte físic amb ells i fer treball d’equip”. 
Abans de cloure, Francesc Bonet ha llençat una recomanació sobre el tractament que els diferents mitjans de comunicació haurien de fer d’aquesta informació. “Sobretot, no dramatitzar ni buscar escenes de dolor, que fan patir el que les viu i genera un efecte de contagi per les persones implicades. Mínim sensacionalisme, màxim rigor, i respecte exquisit als familiars”, ha conclòs.
Escolta l'entrevista a Francesc Bonet (minut 28)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció