En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

“El drama dels cristians a l'Iraq”

El Patriarca caldeu de Bagdad, Raphael I Louis Sako, ha escrit una carta al papa Francesc, als Patriarques d’Orient i als presidents de les conferències…

6 agost 2014

Redacció

Comparteix

El Patriarca caldeu de Bagdad, Raphael I Louis Sako, ha escrit una carta al papa Francesc, als Patriarques d’Orient i als presidents de les conferències episcopals de tot el món. En aquesta carta ha afirmat que «la comunitat internacional necessita prendre consciència i realitzar accions concretes davant el drama que persegueix als cristians de l'Iraq». També demana la cerca d’una solució, però aquesta «està a les mans de la comunitat internacional i en particular a les de les superpotències, que tenen una responsabilitat humana i moral».

Cada vegada és més greu la situació dels cristians a l’Iraq i se senten obligats a abandonar casa seva. Les milícies islamistes sunnites han imposat un Califat i obliguen a les minories a marxar o pagar una taxa (que s’imposa a tots els “infidels”).

Davant aquest drama, el Patriarca de Bagdad es dirigeix directament a les potències internacionals, i els demana «que abandonin els interessos propis i s’uneixin pera aconseguir una solució política pacífica». Finalment, Mar Sako fa una crida a «tots els germans i germanes de tot el món, perquè siguin un suport durant aquests temps difícils».

Més actualitat

Xavier Trias: "No serà fàcil pactar amb el PSC perquè Jaume Collboni es resisteix, amb ERC estic encantat"

Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, als estudis de Ràdio Estel el 8 de juny de 2023

El guanyador de les eleccions a Barcelona diu a Ràdio Estel que "Maragall no vol un pacte a tres bandes i ho hauré de respectar"

8 juny 2023

Redacció

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

Imatge de l'enganxina de l'112 d'un cotxe de Mossos d'Esquadra

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció