En directe

Laudes

ESGLÉSIA MÓN

“El drama dels cristians a l'Iraq”

El Patriarca caldeu de Bagdad, Raphael I Louis Sako, ha escrit una carta al papa Francesc, als Patriarques d’Orient i als presidents de les conferències…

6 agost 2014

Redacció

Comparteix

El Patriarca caldeu de Bagdad, Raphael I Louis Sako, ha escrit una carta al papa Francesc, als Patriarques d’Orient i als presidents de les conferències episcopals de tot el món. En aquesta carta ha afirmat que «la comunitat internacional necessita prendre consciència i realitzar accions concretes davant el drama que persegueix als cristians de l'Iraq». També demana la cerca d’una solució, però aquesta «està a les mans de la comunitat internacional i en particular a les de les superpotències, que tenen una responsabilitat humana i moral».

Cada vegada és més greu la situació dels cristians a l’Iraq i se senten obligats a abandonar casa seva. Les milícies islamistes sunnites han imposat un Califat i obliguen a les minories a marxar o pagar una taxa (que s’imposa a tots els “infidels”).

Davant aquest drama, el Patriarca de Bagdad es dirigeix directament a les potències internacionals, i els demana «que abandonin els interessos propis i s’uneixin pera aconseguir una solució política pacífica». Finalment, Mar Sako fa una crida a «tots els germans i germanes de tot el món, perquè siguin un suport durant aquests temps difícils».

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció